Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Salzburg stiže u Zagreb

Ključno kolo Lige prvaka: Dinamo može sve ispraviti u Zagrebu, još uvijek ima veliku šansu

Dinamo u sljedećem kolu Lige prvaka dočekuje Salzburg u Maksimiru, a Milan Chelsea na San Siru…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kakve su Dinamove perspektive u nastavku natjecanja po skupinama Lige prvaka?

Dinamo je nakon poraza 1:0 u Salzburgu pao na posljednje mjesto na ljestvici skupine E Lige prvaka, dok je u drugoj utakmici Chelsea pobijedio Milan s visokih 3:0 i probio se na drugo mjesto.

Ljestvica sada izgleda ovako: Salzburg je prvi s pet bodova, Chelsea i Milan imaju po četiri boda, a Dinamo je četvrti s tri boda.

gol expired Drmić kritizirao Čačićevu taktiku i otkrio: "Nisam ni bio u svlačionici, pričao sam s igračima Salzburga" divider

U 4. kolu Dinamo dočekuje Salzburg u Maksimiru, a Milan Chelsea na San Siru. To bi moglo biti ključno kolo za rasplet u skupini.

Kada se pogleda raspored i činjenica da Dinamo u 5. kolu dočekuje drugog favorita skupine Milan, a u posljednjem kolu ide na noge prvom favoritu Chelseaju, prilično je jasno da Modri moraju ići na pobjedu protiv Salzburga ako žele ostati u realnoj igri za jedno od prva dva mjesta, a lako je moguće da im tri boda budu neophodna i za treću poziciju.

Dinamo mora ići na pobjedu protiv Salzburga u Zagrebu

Dojam je da je ipak lakše pobijediti Salzburg nego Milan u Zagrebu ili Chelsea u Londonu.

Dakako da bi Dinamo s remijem ostao u igri za treće mjesto, no u tom slučaju vjerojatno bi morao pobijediti ili Milan ili Chelsea, a to neće biti nimalo lako.

gol expired Čačiću i Modrima treba više hrabrosti: Zašto Dinamo čeka da primi gol i tek onda krene naprijed!? divider

Bodovni je raspored takav da bi Dinamo s pobjedom nad Salzburgom ušao u ozbiljnu igru za prolaz u drugi krug Lige prvaka. Ako bi Milan i Chelsea u sljedećem kolu remizirali u Milanu, Dinamo bi tada bio prvi na ljestvici sa šest bodova.

Kako god se okrene, Dinamo mora ići na pobjedu. S tri boda Modrima se otvaraju široke perspektive.

Puno su toga propustili u Salzburgu, no i dalje imaju jaku lijepu šansu da dohvate barem treće mjesto, koje ih vodi u nokaut-fazu Europske lige, a ni drugo se ne čini nemogućom misijom.

Podsjećamo da u slučaju jednakog broja bodova između dviju momčadi odlučuje međusobni omjer, a ako su i tu poravnati, onda ukupna gol-razlika.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider