Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
USKORO ODLUKA

Dva su glavna kandidata za klupu Rijeke, o jednom se već ranije ozbiljno govorilo

Rijeka bi uskoro trebala dobiti novog trenera, a lista kandidata se prema svemu sudeći svela na dva imena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slijedom neprihvatljivih rezultata, Rijeka je tijekom ovog tjedna smijenila trenera Dragana Tadića nakon manje od dva mjeseca nove sezone. 

Odmah potom krenulo se raditi na angažmanu novog šefa stručnog stožera te bi odluka uskoro trebala biti donesena. Kako otkriva Novi list, sve se svelo na dva imena.

Osvajač poljske dvostruke krune ili bivši reprezentativac

Prvi od njih je čovjek kojeg se već spominjalo kao ozbiljnog kandidata za klupu Rijeke nakon odlaska Matjaža Keka. Radi se o 50-godišnjem Deanu Klafuriću.

Riječ je o čovjeku koji je karijeru započeo kao izbornik ženske reprezentacije, da bi nakon toga par sezona radio kao pomoćnik, prije kratkog angažmana na klupi Gorice u njihovoj posljednjoj drugoligaškoj sezoni. 

Najviše je napravio 2018. godine, kad je kao trener Legije iz Varšave, nakon odlaska Romena Jozaka, osvojio dvostruku krunu, uz pobjede u 11 od 15 utakmica. Ipak, dobio je otkaz nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka, a u HNL ga najviše pamtimo po prošlosezonskom kratkom stažu na klupi Slaven Belupa.

Drugi kandidat također nema preveliko iskustvo u HNL-u, ali je poznato ime. Radi se o 47-godišnjem bivšem hrvatskom reprezentativcu Mariju Cvitanoviću, koji je u sezoni 2017./18. vodio momčad Dinama, ali nije dočekao kraj sezone na klupi prvaka.

Tko će postati trener Rijeke, mogli bismo saznati već ovih dana, no sve se čini da će ovotjedni ligaški susret s klupe voditi Fausto Budicin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider