Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kraj kineskih milijuna

Nema više astronomskih plaća u Kini: Stigla nova pravila, velike zvijezde mogle bi se vratiti u Europu

Kineski nogometni savez postigao je dogovor s klubovima i predstavio paket mjera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kinezi su posljednjih godina astronomskim plaćama privukli mnoge nogometne zvijezde u svoju ligu, ali takvoj praksi nazire se kraj.

Kineski nogometni savez (CFA) predstavio je seriju mjera i pravila kojima je cilj popraviti narušenu financijsku situaciju tamošnjih klubova.

"Naši klubovi spalili su previše novca. Naš profesionalni nogomet nije se vodio održivo. Ako ne poduzmemo mjere, bojim se da će kolabirati", rekao je predsjednik CFA-a Chen Xuyuan.

gol expired Kad sudiš utakmicu, pa poslije ideš na svadbu: Sudac postao hit zbog neobične obuće divider

Savez i klubovi postigli su dogovor oko novih pravila: kineski igrači neće moći zarađivati više od 1,38 milijuna eura po sezoni, dok će maksimalna plaća za strance biti tri milijuna. Svaki klub može po sezoni potrošiti najviše 141 milijun eura, od čega do 60 posto na plaće.

Ove mjere mogle bi mnoge zvijezde potjerati nazad u Europu. Primjerice, Oscar zarađuje 20,8 milijuna eura godišnje, Hulk 17 milijuna, Graziano Pelle 15, Marouane Fellaini 12 milijuna… Također, teško je očekivati da će se nakon ovih mjera boriti za potpise igrača poput Garetha Balea.

gol expired Na pomolu velika razmjena Mourinha i Reala: ''Moramo raditi na inteligentan način'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider