Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nogometni buntovnici

Kepa nije jedini: I Messi je odbio zamjenu, ali nitko nije nadmašio njemačku legendu

Kepino ponašanje šokiralo je mnoge, ali slični slučajevi već su zabilježeni.

Messi u utakmici protiv Betisa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Scena u kojoj Kepa Arrizabalaga odbija izaći iz igre u finalu engleskog Liga kupa obišla je svijet. Maurizio Sarri divljao je na klupi, čak je krenuo u svlačionicu i vratio se, a na kraju je ustvrdio da je bio riječ o nesporazumu.

Kepa je zbog svog postupka zaradio mnoštvo kritika, ali nije on prvi koji je izveo sličan potez. Praktički istu stvar napravio je i Lionel Messi na utakmici protiv Celte prije pet godina.

Trener Barcelone tada je bio Luis Enrique, koji je pri vodstvu od 3:0 pokušao izvesti Messija. Međutim, Argentinac je imao druge zamisli i odlučio se oglušiti na trenerove naredbe. Na kraju je Neymar izašao i napravio mjesta za Munira El Haddadija.

Naravno, Messi je posebna razina i može si dopustiti takve stvari. Enrique je nakon utakmice priznao da je sretan jer ima Messija u momčadi i da vjeruje njegovu osjećaju.

Sam sebe ubacio u igru i zabio pobjednički gol u finalu

Osim Messija, među poznatije igrače koji su odbili izaći iz igre spadaju Francesco Totti i poljski vratar Lukasz Fabianski, koji je ostao na terenu unatoč ozljedi i na kraju koštao Swansea pobjede.

Ima i obrnutih slučajeva kada igrač ne želi ući u igru – najrecentniji je slučaj Nikole Kalinića s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji, a sličan potez izveo je i Carlos Tevez dok je igrao u Manchester Cityju.

Ipak, na posebnoj je razini legendarni Nijemac Günter Netzer. Kao igrač Borussije Mönchengladbach bio je velika zvijezda Bundeslige, a u finalu Kupa Njemačke, svojoj posljednjoj utakmici prije odlaska u Real, povukao je čuveni potez koji se i danas pamti.

Netzer je utakmicu počeo na klupi, trener ga je htio uvesti na poluvremenu, ali on je to odbio. Nakon 90 minuta bilo je neriješeno, a Netzer je tada odlučio uvesti samog sebe u igru – skinuo je trenirku i u prolazu dobacio treneru ''da će on sada igrati''. Tri minute kasnije zabio je pobjednički gol za Borussiju…

Zvali su je seks-maratonka nakon skandala na Igrama, a napokon je sve otkrila: Spomenula i Bolta Ingrid Oliveira (Foto: AFP/Instagram)) Ingrid Oliveira (Instagram) Ingrid Oliveira (Instagram) +23 Ingrid Oliveira (Instagram)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider