Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Optužio igrače za sebičnost

Kek riga vatru: "Razočaran sam više nego što sam se veselio pobjedi protiv Hrvatske"

Bez dlake na jeziku slovenski se izbornik osvrnuo na učinak od tri boda u prve tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek, čiji su izabranici na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru u Ljubljani pobijedili Hrvatsku s 1:0, nakon poraza 0:1 na Cipru izjavio je da je "njegovo razočaranje veće nego veselje nakon pobjede nad Hrvatskom".

Slovenija je nakon bajkovitog starta i pobjede nad aktualnim svjetskim doprvacima, što je uopće bio prvi trijumf slovenskih nogometaša u dvobojima s Hrvatskom, zaredala s porazima na gostovanjima u Rusiji (1:2) i Cipru (0:1) te se s tri boda nalazi na predzadnjem, petom mjestu u skupini H, u kojoj su na vodećim pozicijama Hrvatska i Rusija s po šest bodova.

Nekadašnji trener Rijeke, koji nije bio sklon euforiji nakon trijumfa nad Hrvatskom kao ni posebnom tugovanju nakon poraza u Sočiju, gdje je njegova momčad ostavila dobar dojam, nakon posrtanja u Nikoziji bio je vidno razočaran.

"Kao da je svatko igrao za sebe..."

"Ta nam utakmica stvarno ne ide na čast. Ako gledamo prema budućnosti, to ne izgleda dobro. Mnogo sam više razočaran nego što sam se veselio pobjedi nad Hrvatskom. Po tome vam je jasno kakvo je moje stanje", izjavio je Kek nakon poraza na Cipru u kojem su ga njegovi izabranici razočarali u svim segmentima.

gol expired Slovenci očajni nakon velikog kiksa, Kek bijesan: "Dobili smo šamarčinu" divider

"Nakon desete minute činilo mi se kao da je svatko za sebe, sve je išlo mimo dogovora, protiv principa... Imam osjećaj kao da dvije godine nisam ništa napravio."

Slovenski izbornik nije želio amnestirati igrače zbog mogućeg umora od igranja tri utakmice u deset dana jer je u drugom poluvremenu napravio neke promjene, uključujući i u sustavu igre, ali nikakvog pomaka nije bilo.

"Dosta mi je alibija"

"Prošli smo kroz teških deset dana, ali prošli su ih i drugi. Tih alibija mi je dosta. Ako sam nečim doprinio u pobjedi nad Hrvatskom - u redu. Odgovoran sam i za ono što je Slovenija prikazala u ovoj utakmici, no svoj će dio odgovornosti morati preuzeti i igrači", izjavio je 59-godišnji slovenski stručnjak koji je nakon pobjede nad Hrvatskom očekivao više od svoje momčadi.

"Osvojili smo tri boda protiv prvog favorita, ali to je manje nego što sam očekivao, pogotovo nakon prve utakmice. Istina je da su kvalifikacije tek počele, ali mi smo već u zaostatku. Ne znam gdje ćemo uhvatiti te bodove", rekao je Kek te dodao da je do rujanskog nastavka kvalifikacija ostalo mnogo vremena.

Slovenija će u rujnu biti domaćin Slovačkoj i Malti, a gostovat će u Hrvatskoj. Slovencima na ruku ide što će se igrači tijekom ljeta moći više odmarati od onih koji će za svoje reprezentacije igrati na Europskom prvenstvu, ali će se i oni u lipnju okupiti na pripremama za nastavak kvalifikacija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider