Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SEDMA U REDSIMA

Kažu da je sedma godina kritična za vezu, a to je u vezi s klubovima najbolje upoznao Klopp

Mnogi smatraju kako Liverpoolov loš ulazak u sezonu nije slučajnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dva boda nakon prva tri kola Premier lige rezime su kakav je klubu Liverpoolovih ambicija apsolutno neprihvatljiv. Posebno jer su prva dva suparnika bili Fulham i Crystal Palace, momčadi kakve Liverpool neovisno o lokaciji održavanja mora pobjeđivati.

No, nakon poraza od Manchester Uniteda kriza u momčadi je neupitna, a sam Jürgen Klopp je priznao da osjeća nervozu, posebno u situaciji gdje mu veliki dio momčadi nije dostupan zbog ozljeda ili nekih drugih razloga.

Postoji li prokletstvo sedme sezone?

S druge strane, neki su sad počeli vaditi podatke o tome kako je ovo bilo za očekivati, odnosno da smo dočekali famoznu Kloppovu sedmu sezonu. U pitanju bi bila nešto kao jednako famozna Mourinhova treća, no na malo drugačijoj razini.

Kloppu je naime ovo treći klub u trenerskoj karijeri, a u oba se zadržao po sedam godina. I upravo u sedmoj je doživio najveće razočaranje.

gol expired Klopp vjeruje da su trebali pobijediti, Ten Hag dva igrača naveo kao ključ trijumfa divider

S Mainzom, klubom gdje je proveo najviše vremena kao igrač, se u sedmoj sezoni nije uspio vratiti u Bundesligu, nakon što je godinu dana ranije iz nje ispao. Sezonama prije toga s klubom je radio rezultate iznad svih očekivanja te ih je čak odveo u Europu.

Unatoč neuspješne posljednje dvije sezone u Mainzu, Klopp je nakon toga dobio posao u Borussiji Dortmund, koja je sezonu ranije završila na 13. mjestu. Podigao ih je tako da je uzeo šesto pa peto mjesto, a onda je dvije sezone u nizu uzeo naslov njemačkog prvaka te dvije sezone nakon toga drugo mjesto. Osim toga, u svojoj petoj sezoni igrao je finale Lige prvaka. 

Hoće li uspjeti odgovoriti na sve izazove?

Sedma Kloppova sezona u Dortmundu ponudila je veliko razočaranje i tek sedmo mjesto u ligi, uz ispadanje u osmini finala Lige prvaka.

Nakon toga je preuzeo Liverpool, kojeg je nakon dugog čekanja doveo do titule prvaka, a osvojio je i Ligu prvaka. No, sad je došla sedma sezona, a početak iste nikako nije dobar. 

Hoće li Klopp ipak uspjeti odgovoriti na ovo ili će sedma sezona postati njegovo nepremostivo breme?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider