Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KRIZA PREŠLA NA LIVERPOOL

Klopp vjeruje da su trebali pobijediti, Ten Hag dva igrača naveo kao ključ trijumfa

Puno razloga za slavlje i zadovoljstvo imao je menadžer Manchester Uniteda nakon pobjede nad najvećim rivalom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United uspio je preskočiti ponor u kojem bi se svakako našli da u velikom derbiju protiv Liverpoola nisu polučili pozitivan rezultat. Iznenadili su prognostičare i kladioničare te su zasluženo slavili rezultatom 2:1, iako je Liverpool u nekim trenucima susreta imao dominaciju u posjedu i inicijativi.

No, iz te inicijative su uspjeli izvući tek jedan pogodak, koji su postigli prekasno da bi na temelju njega napravili nešto više. Tako da Jürgen Klopp nikako nije mogao biti zadovoljan, iako tvrdi da je prema viđenom rezultat trebao otići na njihovu stranu.

Klopp je s razlogom zabrinut

"Trebalo smo pobijediti ovu utakmicu. Znam da to sad zvuči smiješno, ali ja ju tako vidim. No, izgubili smo i tu moramo nastaviti", rekao je Klopp nakon utakmice, okrenuvši se potencijalnoj krizi u kakvu je momčad upala:

"Koliko sam zabrinut? Ne znam, svakako jesam, ali tako je kako je. Moramo se nositi s tim i znam da možemo igrati bolje. Večeras moramo prihvatiti što se dogodilo, a sutra ćemo se krenuti boriti protiv toga."

Dodao je još Klopp kako u novi tjedan ulaze sa samo 14 raspoloživih prvotimaca te kako je to još jedna stvar s kojom se moraju nositi. Redsi idući vikend igraju domaći susret protiv Bournemoutha.

Menadžer Uniteda želi još više vođa na terenu

Slijedom toga, jasno je kako je Erik ten Hag morao biti puno zadovoljniji. Nakon dva kiksa na početku, pobjeda u najvećem engleskom derbiju liječi sve rane. 

Napravio je ten Hag neke sitne izmjene, a najveću pobjedu ostvario je u destrukciji igri, koja je krenula od zadnjeg reda. Zbog toga je njegove članove naveo kao ključ uspjeha. Tu se misli na Lisandra Martineza i posebno na Raphaela Varanea, koji je prvi put ove sezone započeo utakmicu.

"Mislim da je Lisandro preuzeo odgovornost i zajedno s Varaneom je pokazao odlike vođe na terenu. Napravili su veliku razliku, ali to je to što trebamo. Trebamo više vođa, ne samo njih dvojicu. To je ključ pobjedničkog tima, što viđe vođa i duh kakav smo mi u ovoj utakmici pokazali."

Manchester United tako je sad prestigao Liverpool na ljestvici te ima tri boda, a idući susret im je gostovanje kod Southamptona, što je ujedno prva utakmica idućeg kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider