Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mali je sjajan

Medij blizak Barceloni otkrio: Katalonski gigant želi senzacionalnog Hajdukova klinca!

Luka Vušković sa svojih tek navršenih 16 godina već sad je najbolji stoper u prvoj momčadi Hajduka.

Luka Vušković (Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

U utrku za dovođenje Luke Vuškovića uključila se i Barcelona. Vijest je to koju ne donosi nikakav insajder za transfere, već o tome piše katalonski Sport, medij koji je uz El Mundo Deportivo izrazito blizak klubu s Camp Noua.

Fantastični Hajdukov stoper, koji je u veljači proslavio 16. rođendan i time stekao pravo igranja u seniorskom nogometu, odavno je zaintrigirao brojne europske bogataše.

Ove zime Splićane su kontaktirali i PSG i Manchester City, koji su ga željeli i još uvijek žele dovesti u svoje redove. Međutim, obitelj Vušković procijenila je da je za Lukin odlazak još uvijek prerano, odnosno da je najbolje da još neko vrijeme ostane igrati i razvijati se uz prvu momčad Hajduka.

U konačnici je tako i bilo - Vušković je ostao na Poljudu, a u međuvremenu je njegov menadžer postao Pini Zahavi, jedan od najpoznatijih agenata i općenito jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu nogometa.

Vušković u posljednje vrijeme igra sve bolje, isprofilirao se kao trenutačno najbolji stoper u Hajduku. Ako ste gledali utakmicu polufinala Kupa protiv Slaven Belupa, mogli ste vidjeti da je u završnici, kad su domaćini sve karte bacili u napad, Vušković odnio sve lopte i duele, iskazavši nevjerojatnu mirnoću za igrača koji ima samo 16 godina.

Barca ima novu politiku

Stoga nimalo ne čudi interes Barcelone, koji je objavio Sport.

"Jedan od ciljeva koje su postavili sportski menadžment i skautski odjel Barcelone jest privući mlade talente i onda ih nadograditi. Dakle, nogometaše visokog potencijala koji u skoroj budućnosti mogu pojačati prvu momčad. U tom smislu jedno od imena je i Luka Vušković", napisali su Katalonci te dodali:

"S tek navršenih 16 godina već je debitirao u prvoj momčadi splitskog Hajduka, kluba iz njegova grada. Još uvijek je mlad, ali već je odigrao sedam puta po 90 minuta, pet ligaških utakmica i dvije u Kupu. U Barci su svjesni velikog Vuškovićeva potencijala i već idu u smjeru njegova dovođenja. Pola Europe prati napredak mladog srednjeg braniča koji zahvaljujući dobroj kontroli lopte i viziji igre može igrati i na poziciji zadnjeg veznog. Njegova visina od 193 centimetra nikog ne ostavlja ravnodušnim."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider