Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako ga zadržati?

Panika u Barceloni: Abramovič oduševljen, Chelsea spreman platiti klauzulu za najvećeg katalonskog bisera

Gavi je 2015. stigao u Barcelonu, a u proteklih godinu dana strelovito je napredovao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pablo Martin Paez Gavira, puno poznatiji kao Gavi, na spektakularan je način odradio protekla tri mjeseca.

Ovaj mladić koji je rođen 2004. godine doživljava meteorski uspon na početku svoje profesionalne karijere. Za prvu momčad Barcelone debitirao je krajem kolovoza, a početkom listopada je u utakmici polufinala Lige nacija postao i najmlađi igrač ikad koji je zaigrao za reprezentaciju Španjolske.

Izbornik Luis Enrique prepoznao je njegov golemi potencijal i nije htio čekati s davanjem prilike u nacionalnom dresu te je Gavi u proteklih mjesec i pol upisao već četiri nastupa za Furiju.

Ponovimo, radi se o igraču koji je rođen 5. kolovoza 2004. godine. U Barcelonu je stigao 2015. iz Betisa i nastavio se razvijati u slavnoj Barcinoj omladinskoj školi La Masiji. U rujnu prošle godine potpisao je ugovor u trajanju od tri godine (kao maloljetna osoba na duži rok ne može potpisati), s trajanjem do ljeta 2023. i baš je jedna stavka iz tog ugovora ono što trenutno zabrinjava čelnike Barcelone.

Trenutna klauzula je za velike klubove 'kikiriki'

Riječ je o odštetnoj klauzuli koja iznosi 50 milijuna eura. U vrijeme kada je taj ugovor potpisan nitko nije mogao ni zamisliti da će Gavi danas, prema Transfermarktu, vrijediti 25 milijuna eura i da će na Camp Nouu zažaliti jer nesumnjivo je da se radi o igraču potencijala za najviše domete i njegova će tržišna vrijednost još puno rasti.

U međuvremenu, unutarnja previranja u Barceloni dovela su do toga da je potpis novog ugovora s Gavijem nekako stavljen po strani i sad je ostalo samo godinu i pol do isteka.

Barca mora požuriti

Tu situaciju pokušat će iskoriti veliki Gavijev obožavatelj, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič. Rus izuzetno cijeli mladog veznjaka i pošto-poto ga želi dovesti u redove aktualnog prvaka Europe, a vremena neće imati još puno.

Naime, predsjednik Barce Joan Laporta već je otvorio pregovore s Gavijem i njegovim menadžerom s ciljem potpisa novog ugovora. Osim veće plaće, predmet razgovora je i podizanje odštetne klauzule na astronomskih 900 milijuna eura. Ukoliko Gavi to potpiše, onda je jasno da su Abramovič i Chelsea, a i svi ostali klubovi, izgubili bitku za dovođenjem senzacionalnog veznjaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider