Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
La Liga treba spektakl

Cristiano Ronaldo na meti Barcelone: Evo zbog čega je to moguće, zamislite samo gledanost El Clasica

Hipotetski Ronaldov povratak u Španjolsku bio bi veliki podstrek za La Ligu, koja je očito u padu nakon što su je napustile najveće zvijezde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo aktivno razmišlja o odlasku iz Manchester Uniteda, opetovano pišu španjolski mediji.

Katalonski Sport tvrdi da je Portugalac već priopćio svojem menadžeru Jorgeu Mendesu da mu je dosta Crvenih vragova i da krene u potragu za novim klubom.

Dolazak Ralfa Rangnicka nije donio željenu stabilnost u svlačionici Manchester Uniteda, koji je nastavio tonuti i u rezultatskom i organizacijskom smislu.

Njemački stručnjak želi smanjiti broj igrača u kadru, ali tijekom tog procesa nije pridobio glavne zvijezde u momčadi. Štoviše, engleski mediji pišu da u svlačionici traje rat na više fronta. Ronaldo se navodno zakačio s nekim igračima, najviše s Harryjem Maguierom.

Ronaldo na meti Barcelone

Sport piše da ne bi bilo iznenađujuće da se Ronaldo nađe na meti Barcelone s obzirom na to da je poznato kako je Mendes u odličnim odnosima s čelnicima katalonskog kluba Joanom Laportom i Mateuom Alemanyjem, a da je u isto vrijeme Xaviju Hernandezu nasušno potreban iskusan golgeter jer Barcelona ima velikih problema s realizacijom.

gol expired U javnost pušteni detalji razgovora s Đokovićem u zračnoj luci: ''Jeste li cijepljeni?'' divider

Ovo nije prvi put da katalonski mediji povezuju Ronalda s Barcelonom, no te su spekulacije sve otvorenije i intenzivnije, što bi moglo značiti da se nešto kuha.

Ovaj put se ne može sve podvesti pod šalu, kao što je to bilo 28. prosinca, kada je Mundo Deportivo izašao s pričom da se Ronaldo sam ponudio Xaviju Hernandezu preko svojeg bivšega klupskoga kolege Gerarda Piquea te da je čak tražio od Lionela Messija da mu iznajmi svoju kuću dok je u Barceloni.

Naravno da je ta priča isfrizirana na dan koji je u Španjolskoj ekvivalent 1. travnju u nekim zemljama Europe. Međutim, u svemu je očito bilo i djelomične istine jer se spekulacije, kako vidimo, nastavljaju.

La Liga treba spektakl

To što je bivši igrač Real Madrida Portugalcu vjerojatno i nije neka prevelika prepreka. Vidjeli smo da je bio spreman prijeći u redove Manchester Cityja i da se to izjalovilo u posljednjem trenutku. Osim toga, dugačka je povijest napetih odnosa između Florentina Pereza i Ronalda. Možda je baš to jedan od Ronaldovih motiva da prijeđe u Barcu. 

Nije li naprasno napustio Real i prešao u Juventus. Malo tko je to mogao očekivati, a ipak se dogodilo. Portugalac je bio uvrijeđen i razočaran što Perez nije pristao na novi ugovor pod boljim uvjetima. Ronaldo je ostavljao dojam da je praktički istjeran, kao da je Perez jedva dočekao da ga se riješi. Kako je još poslije odbio ga vratiti kada je napuštao Juventus, prijelaz u Barcu možda bi Ronaldu bila slatka osveta.  

gol expired Đokovićeva nova pobjeda, zasad je slobodan: Ministar odgodio odluku o deportaciji, ali je najavio kako je to još uvijek moguće divider

U svakom slučaju, hipotetski Ronaldov povratak u Španjolsku bio bi veliki podstrek za La Ligu, koja je očito u padu nakon što su je napustile najveće zvijezde. Ronaldovim dolaskom u Barcelonu sigurno bi se podiglo zanimanje za nju.

Gledajući s čisto marketinške strane, to bi vjerojatno bio jako dobar potez i za Barcelonu i za La Ligu. Katalonci traže nove sponzore i jako dobro bi im došao šušur Ronaldova transfera da se vrate u središte zanimanja, kada su već u rezultatskom smislu potonuli.

Zamislite gledanost El Clasica s Ronaldom u Barcinom dresu

Stoga priču o Ronaldu i Barceloni treba gledati i s poslovne strane. Zamislite samo gledanost El Clasica s Ronaldom u Barcinom dresu. Brojke bi otišle u nebo, pogotovo na gostovanju u Madridu. La Ligi nasušno treba takav spektakl kako bi se vratila u orbitu.

Ako bi Laporta naljeto još doveo Erlinga Haalanda ili neko drugo veće pojačanje, dakle ako bi Barca sastavila respektabilnu momčad, projekt bi se zatvorio i u sportskom smislu, što bi za Ronalda bio dodatni motiv, a možda i glavni uvjet.

Uglavnom, ne treba ništa odbaciti, nije to nemoguća misija. Povijest nam govori da je u nogometu sve moguće, bilo je i većih iznenađenja i šokantnih transfera. I Barcelona i Ronaldo su u takvoj situaciji da su sve mogućnosti otvorene. Sigurno nije slučajno što katalonski mediji potenciraju tu priču. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider