Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Karta gradova bez prvoligaša

Znate li koji je najveći hrvatski grad koji nikad nije imao prvoligaša? Pronađite ga na posebnoj karti Europe

Izašla je karta Europe s najvećim gradovima koji nikad nisu dali prvoligaša. U Hrvatskoj su to Kaštela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan marketinški stručnjak dao si je truda i napravio kartu Europe s najvećim gradovima koji nikad nisu imali prvoligaša. U Lijepoj našoj to su Kaštela, koje prema autorovim izvorima imaju 38 tisuća stanovnika jer nijedan klub registriran na kaštelanskoj adresi nikad nije zaigrao u Prvoj HNL.

Kaštela imaju nekoliko klubova, najambiciozniji je trenutačno GOŠK iz Kaštel Gomilice, stoga je na njima da probaju dogurati do hrvatske elite, ali neće biti lako jer se trenutačno natječu u 1. ŽNL Splitsko-dalmatinskoj.

Lovre Kalinić Znate li zašto Lovre Kalinić, Danijel Subašić i društvo treniraju s naočalama? divider

Klub koji je dao Livaju trenutačno je najjača nada Kaštelama

Taj klub je inače nogometu dao Marka Livaju, Marija Pašalića, Antonija Milića i Branimira Cipetića, a preostale gradske uzdanice su Val iz Kaštel Starog te Jadran Kaštel Sućurac, koji su trenutačno slabiji.

Što se ostatka Starog kontinenta tiče, samo su dva grada s više od milijun stanovnika na mapi, turska Sanliurfa ili samo Urfa, koja broji više od dva milijuna stanovnika, najveći je grad bez prvoligaškog nogometa, a drugi je ruski Čeljabinsk, koji ima gotovo milijun i dvjesto tisuća stanovnika.

gol expired SuperSport HNL: Raspored i rezultati utakmica 2022./2023. divider

Kakva je situacija u susjedstvu

Istočno od Hrvatske gradovi su koji broje gotovo stotinu tisuća ljudi, u BiH je Doboj sa 70 tisuća stanovnika najveći grad bez prvoligaša u povijesti, dok je u Srbiji to Pančevo s 90 tisuća građana.

Slovenci i Crnogorci imaju manje sredine u kojima nikad nije bilo prvoligaškog nogometa, u Deželi je to Kamnik pokraj Ljubljane s 14 tisuća stanovnika, a Herceg Novi s 20 tisuća ljudi najveći je crnogorski grad koji nije dao klub u prvu ligu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider