Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Starta li i Kalinić?

Hajduk ide u Osijek po pobjedu, poručio je Karoglan i otkrio: "Brekalo kreće od prve minute"

Trener Hajduka Mislav Karoglan održao je konferenciju za medije uoči utakmice u Osijeku.

Mislav Karoglan (Foto: Božidar Vukičević/Cropix)

Poslije šokantnog domaćeg poraza od Rijeke, protiv koje su vrlo rano poveli pa ostali bez ijednog boda, pred nogometašima Hajduka novi je izazov. Ove subote u sklopu 21. kola momčad koju vodi Mislav Karoglan odmjerit će snage s Osijekom.

"Svi gube bodove. Nijedan poraz nije dobar, ali prije ili poslije će doći. Gori je jer je protiv izravnog konkurenta. Momčad zna da je nemoguće pobijediti sve. Put je dug, na njemu će biti iskušenja. Imali smo pošten sastanak, više od poraza su boljele neke druge stvari, ali to ostaje u svlačionici", rekao je Karoglan na današnjoj konferenciji za medije.

"Kalinić ima snage za više od 30 minuta"

Hoće li Nikola Kalinić krenuti od prve minute s obzirom da je Marko Livaja ozlijeđen? Koliko snage ima Kalinić?

"Kalinić ima snage za više od 30 minuta. Na meni je da procijenim. Livaja će ići na put kao podrška."

Evo što je Karoglan rekao o suparnicima:

"Znamo sve o Osijeku, nisu puno mijenjali. Jaki su, kvalitetni, ali takvi su bili i prije. Ne treba izdvajati jednu liniju. Naravno da je vezna linija motor momčadi. Imamo tu izbora i vjerujem da ćemo odgovoriti na agresiju i kvalitetu Osijeka."

Potvrdio je da će debitirati posljednje pojačanje Josip Brekalo:

"Igrat će od prve minute. Na lijevom ili desnom krilu, vidjet ćete sutra. Krila se lako mogu mijenjati tijekom utakmice."

"Hajduk će s vremenom biti sve jači"

Karoglan je odaslao snažnu poruku cjelokupnoj nogometnoj javnosti:

"Momčad je izuzetno iskusna, to su prekaljeni internacionalci. Mi smo tu, i dalje dijelimo prvo mjesto. Sve je to u bod. Gubit će se bodovi, najbitniji je finiš. Liga će se lomiti u nekim drugim razdobljima. Moramo vratiti duh koji nas je krasio i vodio. Ovdje je prirodno da bude šušur i euforija. Ovo je maraton i troboj, bitno je tko će imati veću konstantu na tom putu. Mi smo tu, prolazimo kroz teže razdoblje, ali Hajduk je tu i bit će samo jači. Dolaze nam igrači, vraćaju nam se, Afrički kup nacija će završiti, Marko će ozdraviti, vraća se Perišić brzo. Novi igrači će se ukomponirati. Ako se došuljamo u zdravom izdanju u kasnije faze prvenstva možemo biti na vrhuncu. Imamo veliku širinu, ali postoje nositelji, oni koji su super stabilni. Vjerujem ekipi, ne vidim nijednog razloga da ne ispunimo ciljeve. Isto tako, vjeruju i neki drugi klubovi."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider