Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problema ima puno

Karoglanove nedoumice prije derbija: Na pomolu brojne promjene u Hajdukovih prvih 11!

Hajduk se priprema za okršaj s Dinamom u sklopu 28. kola SuperSport HNL-a.

Galerija Hajduk Mislav Karoglan Bakljada Torcide na derbiju

Uoči subotnjeg derbija s Dinamom trener Hajduka Mislav Karoglan najviše dilema ima u obrambenom dijelu momčadi.

Počevši od pozicije vratara, nekoliko je nedoumica u tom najosjetljivijem dijelu ekipe, koji mora biti na vrhuncu ako Splićani žele ostvariti željeni rezultat, a to bi za njih, s obzirom na stanje na ljestvici, bila isključivo pobjeda.

Dilema oko vratara

Kapetan Hajduka Lovre Kalinić izgubio je svoje mjesto među vratnicama nakon teške ozljede koljena u listopadu 2022. godine. Kratko ga je mijenjao Karlo Sentić, a nedugo nakon svog dolaska iz Istre 1961 jedinicu je prigrabio Ivan Lučić, koji je već godinu dana nezamjenjiv na golu.

I Karoglan i njegov prethodnik Ivan Leko izuzetno cijene Lučićevu mirnoću i odličnu igru nogom koja momčadi otvara druge opcije u izgradnji napada.

No Lučić je prije utakmice s Lokomotivom imao određenih problema, ali je ipak stao na gol. Premda se Lučića ne može izravno kriviti za neki od primljenih golova ovog proljeća, nije isključeno da Karoglan posegne za promjenom na vratima kako bi malo prodrmao momčad.

Moufi ulazi umjesto Mikanovića

I dok je pitanje vratara još uvijek otvoreno, sigurno je da će u obrambenoj liniji sigurno biti najviše promjena u odnosu na dvoboj s Lokomotivom. Zbog crvenog kartona Dino Mikanović propušta derbi i na njegovoj poziciji desnog beka sigurno će startati Fahd Moufi.

Teška ozljeda Mihaela Žapera uvjetovala je mnoge rošade u početnom sastavu Hajduka. Sjajni Niko Kristian Sigur bio bi prvi izbor za desnog beka, ali u ovoj situaciji kad Žapera nema Sigur je jedina ozbiljna Karoglanova opcija za zadnjeg veznog i otamo ga trener neće micati.

Što se ostatka obrane tiče, Filip Uremović, koji je najbolji stoper Hajduka i jedan od najboljih u SuperSport HNL-u, još od utakmice s Istrom 1961 vodi utrku s vremenom. U ovom trenutku izvjesnije je da neće nastupiti nego da hoće.

Tko na lijevog stopera, a tko na lijevog beka?

Desni stoper bit će Zvonimir Šarlija, a tko će biti u stoperskom tandemu s njim i tko na lijevom beku, to je pitanje koje muči Karoglana (i sve navijače Hajduka).

Zajednička je poveznica tim dvjema pozicijama da su ih u posljednje vrijeme pokrivali igrači koji svojim igrama nisu ulijevali povjerenje - Josip Elez i Ismael Diallo - i da su dvojica mladića koji bi ponekad ušli umjesto njih - Dominik Prpić i Šimun Hrgović - svoje role odrađivali vrlo dobro.

Hoće li Karoglan imati hrabrosti i u kojoj mjeri gurnuti od prve minute obojicu ili samo jednoga, pitanje je na koje odgovor neće biti poznat sve do posljednjeg treninga momčadi.

Koliko god da je obrana puna upitnika, toliko je vezni red u ovom trenutku "beton". Sigur će biti iza Rokasa Pukštasa i Filipa Krovinovića, oko toga nema nikakva dvoumljenja.

Brekalo od prve minute

Ofenzivni dio momčadi druga je priča. U vrhu napada starter će biti Marko Livaja, a što se tiče krilnih pozicija, na njima su protiv Lokomotive startali Yassine Benrahou i Emir Sahiti. Međutim, daleko od toga da su oni sigurna oklada i za nadolazeći derbi.

U međuvremenu se Josip Brekalo potpuno oporavio od ozljede i on figurira kao prvi favorit na lijevom krilu, istoj onoj poziciji koja je prirodna za Leona Dajakua, a koju je znao odigrati i Laszlo Kleinheisler.

U derbiju na Poljudu će pobijediti...?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider