Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na godinu dana

Hajduk poslao talentiranog vratara na posudbu u Mađarsku: Tamo će imati pravu minutažu

Hajduk nastavlja rješavati kadrovsku križaljku uoči početka priprema za novu sezonu.

Karlo Sentić (Foto: Srećko Niketić/Pixsell)

U ponedjeljak 19. lipnja nogometaši Hajduka započet će pripreme za novu sezonu, a u međuvremenu sportski direktor Mindaugas Nikoličius rješava kadrovsku križaljku prve momčadi.

Nekih igrača su se Splićani već riješili (neki su se umirovili, nekima je istekla posudba, a nekima ugovor) i sad je došao red na nove poslove.

Jedan takav je pri kraju realizacije: Karlo Sentić uskoro će otići na jednosezonsku posudbu u mađarski Diosgyor.

Ovaj talentirani vratar, koji je nedavno proslavio 22. rođendan, u potrazi za minutažom odlazi u klub koji je prošle sezone bio prvi među mađarskim drugoligašima i koji je izborio povratak u najviši rang tamošnjeg nogometa.

Sentić je sezonu 2021./2022. proveo na posudbi u Varaždinu gdje je bio fantastičan. Svojim obranama uvelike je pomogao Varaždincima u mnogim utakmicama i dao svoj doprinos u njihovom ekspresnom povratku u HNL. Hajduk ga je prošlo ljeto vratio, ali svoju priliku strpljivo je čekao na klupi jer je mjesto prvog vratara bilo rezervirano za kapetana Lovru Kalinića.

Nakon što je Kalinić doživio tešku ozljedu krajem listopada, Sentić je počeo redovito braniti. Prošao je pripreme pod vodstvom novog trenera Ivana Leke i bio prvi vratar Hajduka tijekom siječnja i veljače, ali onda ga je Leko odlučio posjesti na klupu i dao prigodu Ivanu Lučiću koji je svoj posao obavljao prilično dobro, završivši sezonu s nizom od čak osam utakmica bez primljenog pogotka.

Mladom Dubrovčaninu je postalo jasno da će teško do ozbiljnih minuta na Poljudu, tim više što se kapetan Kalinić oporavio od ozljede te se očekuje da će on na početku sezone biti prvi, a Lučić drugi vratar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider