Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Kardinalne pogreške nisu jedini Dinamov problem: Modri ne igraju dobro, a Petković se previše odbija i treba još mišića za velike momke

Dinamo je previše toga poklonio West Hamu da bi se uopće mogao nadati nekom povoljnijem rezultatu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na višoj europskoj razini svaka pogreška potencijalno se skupo plaća, a kamoli kardinalne. Kada prvi gol doslovce poklonite, a drugi praktički darujete, ne možete se nadati ničem osim porazu.

West Ham je u punom sastavu bolji od Dinama u ovom trenutku kako god okrenuli, tu nema dileme, ali Modri su baš sve napravili da Čekićarima olakšaju put do pobjede. Bio je to neki stari Dinamo, koji sam sebe pobijedi i prije nego što utakmica započne.

I ova utakmica je pokazala da su Modri izgubili prošlosezonsku čaroliju u Europskoj ligi. Prošle sezone im je upadalo praktički sve u suparnička vrata, a malo toga u vlastita.

Fortuna je okrenula leđa Modrima, to je vidljivo, ali najmanje je do sreće, Dinamo jednostavno ne igra dobro. Tu leži ključ problema. Modri previše griješe, kao da su izgubili samopouzdanje i ne mogu više ispuniti niti najjednostavnije zadatke.

Poraz nije smak svijeta, ali...

Poraz od West Hama nije smak svijeta, Londonci su ionako bili favoriti, no s ovakvom igrom Dinamo će teško izaći na kraj s Genkom, koji je slavio protiv Rapida u Beču, što nikako ne odgovara Modrima.

Menadžer West Hama David Moyes nije kalkulirao, poslao je na travnjak najjače snage, unatoč tomu što ih u nedjelju čeka derbi s Manchester Unitedom.

Čekićari su od prve minute preuzeli kontrolu lopte i terena, sabili su Modre u njihov šesnaesterac i činilo se da je samo pitanje vremena kada će obrana popustiti.

gol expired Krznara iznenadio West Ham: "Radili su nešto novo i to jako dobro. Nisam vadio Théophilea zbog gola" divider

Kada se već činilo da se Dinamo othrvao početnom pritisku, stigla je kobna pogreška, a koga drugog nego Theophilea, kojem je po tko zna koji put kiksao u dresu Modrih.

Možda je Livaković mogao malo žustrije krenuti na loptu i klizećim startom spasiti stvar, no čini se da ni on nije vidio Antonija koji se prikrao sa strane i presjekao Theophielovo dodavanje. Nije to bila baš asistencija poput Lingardove Siebatcheu na utakmici Young Boysa i Manchester Uniteda u Ligi prvaka, ali vrlo je blizu te situacije. Baš poklon.

Theophile-Catherine očito ima problema s koncentracijom

Pogreške se u nogometu događaju, pa i kardinalne, ali Theophileove su već tako učestale da se ne može reći kako je to samo splet nesretnih okolnosti. Francuz očito ima problema s koncentracijom, nerijetko odluta i onda radi teško shvatljive stvari. Skupo je to koštalo Modre u Europi. Kad se samo sjetimo onog Šahtara…

I drugi gol pao je nakon velike pogreške. Prvo je Šutalo odigrao loš pas prema slavljeniku Petkoviću, a onda je Petković propustio ući žešće u Ricea i spriječiti ga da krene prema Livakoviću. S loptom u nogama prelako mu je pobjegao, ali znamo da Petković nije odveć hitar i uporan da isprati do kraja. Međutim, za njega se u domaćim medijima stalno govori da je fizički dominantan i čvrst na nogama, da ima tu „stajnu snagu“.

Petkovićeva igra prolazi u HNL-u

Možda kada igra u HNL-u ili s nekim klubovima iz manjih europskih liga, no kada Dinamo ili hrvatska reprezentacija igraju s Englezima ili općenito jačim europskim momčadima, onda se vidi da bi morao još dosta poraditi na tjelesnoj spremi.

Ne kažem to samo zbog toga što se odbio od Ricea poput poletarca, nego to se vidi kada pored njega stanu stoperi njegove visine. Petkovićevo zagrađivanje tu ne dolazi baš do izražaja, prilično lako ga izguraju ili dobivaju bitne duele, one u šesnaestercu ili blizu njega. Petković je prečesto neopasan za gol suparnika, a kada je tako napadač ili barem izrazito ofenzivni igrač dovodi smisao svoje uloge u potpuni besmisao.

Petković ima visinu i dobar kostur na koji bi mogao nabaciti više mišićne mase. Ne bi ga to usporilo, njemu ionako sprint nije forte, a puno bi dobio na dodatnoj snazi. Za njegov stil nogometa ne bi mu škodilo. Ako želi igrati u nekoj velikoj ligi i temeljiti svoju na građenju i čuvanju lopte, pa onda i skoku i hrvanju sa fizički dominantnim stoperima u šesnaestercu, čini mi se da bi morao podosta ojačati.

S više fizike i tehnikom kakvu ima, možda bi mogao puno više. Za to treba dodatno raditi, naporno trenirati, jednostavno više se posvetiti, a pitanje je ima li volje i želje. No dobro, nije mu ni ovako loše.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider