Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznati su razlozi

Kapetan Dinama više neće igrati za reprezentaciju: "Bio je ustrajan u svojoj odluci"

Iskusni kapetan Dinama Arijan Ademi odlučio se povući iz reprezentativnog nogometa.

Arijan Ademi i Bruno Petković (Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell)

Arijan Ademi više neće igrati za Sjevernu Makedoniju!

Makedonski izbornik Blagoja Milevski priopćio je medijima da je iskusni nogometaš i kapetan Dinama odlučio otići u reprezentativnu mirovinu, i to iz osobnih razloga:

"Posebno žalim zbog izostanka Arijama Ademija, koji je iz osobnih razloga odlučio prekinuti reprezentativnu karijeru. Imao sam razgovor s Arijanom, nedostajat će nam kao osoba i nogometaš

Oprašta se protiv Hrvatske?

Bio je kategoričan u svojoj odluci, smatra da je ovo trenutak da se oprosti od reprezentacije. Svi moramo izraziti zahvalnost za njegov doprinos makedonskoj reprezentaciji i nogometu općenito", kazao je izbornik Milevski.

Dodaje kako su mu predložili da odigra oproštajnu utakmicu u makedonskom dresu, no on će donijeti konačnu odluku hoće li to biti na utakmici protiv Hrvatske 3. lipnja ili na prvoj domaćoj utakmici u Skoplju, piše Ekipa.

Ademi je upisao tri nastupa za Hrvatsku u prijateljskim susretima, no 2014. godine odlučio je presuditi. Kako nije dobio poziv za Svjetsko prvenstvo, Dinamov nogometaš odlučio je da će ubuduće nastupati za Sjevernu Makedoniju:

"Nema nikakve ljutnje niti sam ja zato odabrao Makedoniju. Duže vrijeme razgovaram s ljudima iz Makedonije koji me žele i vide u reprezentaciji te me cijene kao igrača i čovjeka. Ovo nije bila odluka koju sam donio preko noći niti zbog popisa izbornika Hrvatske", kazao je Ademi tom prilikom.

U makedonskom dresu upisao je 30 nastupa i četiri pogotka.

Dodajmo kako je na početku sezone trener Sergej Jakirović odlučio da će Ademi nositi kapetansku traku dok je na terenu, a kad ne igra, to će biti Bruno Petković.

Velimir Zajec i Mirko Barišić Veliki preokret na Maksimiru: Bio drugi na Barišićevoj listi, no odlučio je podržati Zajeca divider

Bruno Petković UEFA uvrstila Petkovića u birano društvo: Igrač tjedna u Konferencijskoj ligi? divider

Vlatka Peras Drama u Dinamu na dan velike pobjede i uoči izbora: Kaznena prijava protiv Vlatke Peras! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider