Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HITNA ZAMJENA

Kandidati za klupu Rijeke: Čačić uzvraća udarac, ikona Armade ili poznati HNL stranac?

Tko će doći u Rijeku? Možda to saznamo i u sljedećih nekoliko sati.

Galerija Ante Čačić Matjaž Kek Igor Bišćan Gonzalo Garcia

Navijači Rijeke ostali su u šoku nakon što su iznenada ostali bez trenera. Rasplet situacije oko Sergeja Jakirovića nitko nije očekivao.

Rijeka je igrala napadački nogomet, dogurala i do play-offa Konferencijske lige i najavila borbu za sam vrh Prve HNL, a onda iznenađenje - Jakirović je bez znanja Rijeke u telefonskom razgovoru prihvatio poziv Dinama.

Hrvatski prvak tražio je zamjenu nakon otkaza Igoru Bišćanu. Darijo Šimić znao je za stavku u ugovoru po kojoj je morao isplatiti odštetu Rijeci i Jakirovića osloboditi, a iskusni je stručnjak bez razmišljanja upalio automobil i otišao u Zagreb.

Sve je to opasno razljutilo Damira Miškovića. Prvi čovjek Rijeke saznao je za odlazak trenera na Dinamovoj stranici na Facebooku, a tek ga je nakon toga nazvao i sam Jakirović.

Rijeka u četvrtak igra jednu od dvije utakmice sezone. Prolaskom Lillea napravila bi povijesnu senzaciju, ipak je Lille jedan od kandidata za sami vrh Konferencijske lige.

Armada Riječka Armada nakon šoka se oglasila s dvije poruke: ''Kao i uvijek, sami protiv svih!'' divider

No prvo treba naći trenera. Kandidati za klupu Rijeke su Ante Čačić, Matjaž Kek, Igor Bišćan, Goran Tomić, Samir Toplak i Gonzalo Garcia, a upravo se Garcia istaknuo kao glavni kandidat.

Bivši trener Istre čuo je za interes Rijeke i izjavio da je spreman sjesti za stol s Damirom Miškovićem. Jedan od potencijalnih je i Igor Bišćan, no Mišković je u razgovoru za Dnevnik Nove TV praktički demantirao tu opciju, rekao je da Bišćanu sada ipak možda treba malo odmora.

Matjaž Kek Matjaž Kek (Foto: Afp)

Zanimljivo ime svakako je Ante Čačić, koji je dobio otkaz u Dinamu, bez posla je i sigurno ima motivacije da pobijedi Dinamo, koji jako dobro poznaje, a ostvario je i najbolje rezultate u Europi od svih navedenih kandidata.

Matjaž Kek uvijek je zanimljivo ime. Armada ga obožava, no Kek je još prije dolaska Ivana Leke u Hajduk odbio Bijele jer je istaknuo da za njega postoji samo reprezentacija Slovenije. Ipak ga za Rijeku vežu posebne uspomene i možda dođe do preokreta.

Tu je i Goran Tomić, koji je sporazumno raskinuo ugovor s Rijekom nakon finala Kupa 2022. godine. Samir Toplak zanimljiva je HNL opcija, no sve ćemo doznati u sljedećih nekoliko dana, ili možda čak i sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider