Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
provjerili smo

Kako se kreću cijene HNL dresova? Neki čak ni nemaju web shop, a Hajdukov sponzor vodi na tržištu

Ponuda za navijače u HNL-u nije baš bajna. Dinamo i Hajduk imaju ozbiljan web shop, Rijeka je tu jako blizu, Istra se trudi, a ostali bi trebali razmisliti kako zadovoljiti navijače.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za točno tri dana kreće nam SuperSport Hrvatska nogometna liga. Sezonu će otvoriti Dinamo i Lokomotiva u petak na Maksimiru.

A nova sezona donosi i neke novitete u hrvatskim klubovima. Prvoligaši su objavili garniture dresova koje će nositi u HNL-u, Kupu, a neki i u Europi.

Povodom toga odlučili smo provjeriti i koliko su ti isti dresovi dostupni navijačima, a pronašli smo i neke od cijena.

Postava podcasta Utakmicu po utakmicu Podcast Utakmicu po utakmicu od ove sezone gledajte na gol.hr-u! divider

Nismo oduševljeni tim dijelom hrvatske lige. Nekoliko klubova čak ni nemaju web shop, to je vjerojatno odluka klupskih čelnika, no ako već pričamo o jakom HNL-u, onda bi se i takve stvari morale što prije popraviti.

Ozbiljnim fan shopom možemo nazvati Hajdukov i Dinamov, tu se s njima "hrva" i Rijeka, no novi dres još nije dostupan na webu pa je konačna ocjena malo niža od prva dva spomenuta kluba. No svakako pohvale i za Rijeku, ipak imaju web shop i to s dosta proizvoda. 

Naznake da se nešto radi pokazuje i Istra 1961.

Manuel Neuer Neueru poručili da je dosta Amerike, a on pred milijunima oduševio: "Ne, ovo je Hrvatska!" divider

Aktualni prvak Dinamo ostao je vjeran njemačkom Adidasu. Modri su izbacili novi dizajn domaćeg i gostujućeg dresa. Domaći dres je kao u uvijek plave boje, a na gostujućem prevladava bijela boja.

Ako želite kupiti novi Dinamov dres za to će te izdvojiti 729 kuna, za to dobijete tisak natpisa, broja i sponzora.

Hajduk je za novu sezonu promijenio samo domaću varijantu. Bijeli su nastavili dugogodišnju uspješnu suradnju s talijanskim Macronom koji je od ove sezone sponzor ukupno tri hrvatska kluba u HNL-u.

Domaći dres Hajduka košta 749 kuna sa tiskom sponzora i imenom igrača. Naravno, cijene dresova su nešto manje ako se odlučite na kupnju bez tiska, a postoji i popust za članove kluba od 12%.

Rijeka također nije mijenjala sponzora. Španjolska Joma i dalje oblači igrače s Rujevice. Riječani su mnoge oduševili s dizajnom novih dresova, mora se priznati da su jedni od najljepših ove sezone u prvenstvu.

Domaći i gostujući dres Rijeke nažalost nismo uspjeli pronaći u web shopu, ali oni se uskoro očekuju. Dresove je trenutno jedino moguće kupiti u fan shopu pa nam ni točna cijena nije poznata. Prošlogodišnji dres Rijeke koštao je 660 kuna sa svim oznakama.

Osijek je dugi niz godina imao suradnju s popularnim Nikeom, ali Slavonci su još prije početka prošle sezone promijenili sponzora i potpisali s mađarskim 2Ruleom.

Novi dres Osijeka košta 499 kuna, a nigdje nije istaknula i personalizacija. Osijek ima velike ambicije, uskoro mu dolazi i novi stadion, no još nema vlastiti web shop pa prodaju vrši preko jedne sportske trgovine u Osijeku.

Gorica i dalje nosi Alpas. Cijena dresova također ažalost nije istaknuta u web shopu proizvođača pa ako ste zagriženi fan Gorice morate osobno do trgovine.

Slaven Belupo je nakon dugo godina promijenio sponzora. Farmaceuti više ne nose Adidas, sklopili su suradnju s Jakom, a cijena dresa je 359 kuna s personalizacijom.

Lokomotiva je također promijenila sponzora. Lokosi više nisu vjerni Adidasu pa će u novoj sezoni nositi Macron dres kao Hajduk i Šibenik.

Dres nije dostupan u Lokomotivinom web shopu pa tako ni njegova cijena nije poznata.

Macron oblači i Šibenik i on košta 370 kuna u web shopu.

Istra je nedavno izbacila stvarno zanimljiv dizajn dresa o kojem smo već pisali. Sponzor je Kelme, a košta 425 kuna uz personalizaciju.

Varaždin, povratnik u prvoligaško društvo, u novoj sezoni nosi Legea dresove, a na internetu nije istaknuta njihova cijena. Možda se može kupiti u klupskim prostorijama, no za to morate potegnuti do Varaždina.

HNL DRESOVI

Dinamo - Adidas (Ima službeni web shop)

Hajduk - Macron  (Ima službeni web shop)

Rijeka - Joma  (Ima službeni web shop)

Osijek - 2Rule  (Nema službeni web shop)

Gorica - Alpas  (Nema službeni web shop)

Slaven Belupo - Jako (Nema službeni web shop)

Lokomotiva - Macron  (Ima web shop, ali bez dresova)

Varaždin - Legea (Nema službeni web shop)

Istra - Kelme (Ima službeni web shop)

Šibenik - Macron (Ima službeni web shop)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider