Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a nije crna...

VIDEO Kako je prokletstvo mačke uništilo Brazil: Sve je započelo uoči utakmice s Hrvatskom

Svi problemi Brazila započeli su po ispadanju od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Vinicius Junior i Vinicius Rodrigues (Foto: Screenshot)

Reprezentacija Brazila prolazi kroz najveću krizu u novije doba, uzmu li se u obzir rezultati koji su započeli onim sad već slavnim ispadanjem od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Od osam utakmica poslije tog poraza, Selecao je dobio samo tri, Gvineju, Boliviju i Peru. Imena nedostojna peterostrukog prvaka svijeta. Poraz od ljutitog rivala Argentine na dupkom ispunjenoj Marakani bio je kap koja je prelila čašu…

Ljubinko Drulović Proslavljeni srpski nogometaš: "Moramo biti kao Hrvati, ali to se kod nas nikad neće dogoditi" divider

Aktualni svjetski prvaci skinuli su moćni Brazil na Marakani u kvalifikacijama poslije čak 65 uzastopnih utakmica! Ali to nije sve… Messi i ekipa bili su autori trećeg poraza zaredom u kvalifikacijama, što u južnoameričkim kvalifikacijama za SP ne pamte ni najstarije Carioce. Uostalom, kao ni poraz Brazila na mitskom stadionu pred veliko natjecanje. Brazilci su sad tek šesti s osam bodova minusa za Gaučima i tek jednim bodom u zadnja četiri kola.

Što se događa, pitaju se mnogi domaći navijači, ali i neutralni fanovi nenavikli na ovakvo stanje moćnog Brazila. Slaba forma najvećih zvijezda? Ozljeda Neymara? Je li ovaj posao previše za Fernanda Diniza? To su samo neka od pitanja, a oni praznovjerni, kojih u zemlji sambe ima doista puno, uvjereni su kako njihova tuga nema veze s nogometom, nego s "prokletstvom mačke“.

Priča je počela 7. prosinca prošle godine uoči utakmice s Hrvatskom u četvrtfinalu katarskog Mundijala. Modrićev suigrač Vinicius Junior, a dok je on najavljivao susret za brazilske i svjetske medije na stol je skočila mačka. Glasnogovornik reprezentacije Vinicius Rodrigues zgrabio ju je i bacio na tlo.

Taj potez pokrenuo je žustru raspravu na društvenim mrežama, a Katarani su ga razapeli na stup srama jer su u islamu mačke svete životinje, a loše ophođenje s njima smatra se bogohuljenjem i zaslužuje kaznu. Ulice Dohe, primjerice, pune su mačaka koje imaju poseban status.

Stipe Sladoljev, novinar Nove TV VIDEO Evo kako izgleda najteža, a kako najlakša skupina za Vatrene na Euru divider

Kako bi djelomično oprali ruke od potencijalnog skandala, nogometaši Brazila su usvojili spomenutu mačku i dali joj ime Hexa, po šestoj tituli prvaka svijeta koju su ganjali u Kataru. Mislili su kako će to biti dovoljno za izbjeći karmu, ali…

Brazil je na penale ispao od Hrvatske u Kataru, Dominik Livaković čudesno je branio u raspucavanju, a utakmicu je zaključio s ukupno 11 obrana. Svijet koji se pripremao za Superclasico u polufinalu Mundijala tako je dobio obračun Messija i Modrića, a loše razdoblje, koje Brazilci sad nazivaju "prokletstvom“ je započelo.

Francuski navijač Neviđena navala na sportski događaj godine: U prodaju ide još 400.000 ulaznica! divider

Tite je debakl u Katru platio glavom, a na njegovom mjesto sjeo je Fernando Diniz. I otad čemer. Brazil je započeo godinu s dva poraza u tri prijateljske utakmice, kvalifikacije nisu loše započeli, ali poslije pobjede protiv Perua na strani ne znaju za pobjedu već četiri utakmice.

Državni neprijatelj broj jedan, Vinicius Rodrigues, kasnije je pokušao oprati ruke od odgovornosti:

"Nisam ništa loše učinio mački, samo sam je pomaknuo. Nikad ne bih povrijedio životinju, više mi je puna kapa krivice po društvenim mrežama“, ispričao je.

Reci to mački, Viniciuse…

Tablica južnoameričkih kvalifikacija za SP:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider