Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nahvalio Vatrene

Proslavljeni srpski nogometaš: "Moramo biti kao Hrvati, ali to se kod nas nikad neće dogoditi"

Ostavio je veliki trag u portugalskom nogometu, a kratko je vodio i reprezentaciju Srbije.

Ljubinko Drulović (Foto: Afp)

U posljednjem kolu kvalifikacija Hrvatska je izborila izravan plasman na Euro 2024, a isto je pošlo za rukom i Srbiji.

Nakon 24 godine čekanja izborili su plasman na europsku smotru, a o velikom uspjehu njihove reprezentacije pričao je Ljubinko Drulović, bivši nogometaš, a danas izbornik mlade srpske reprezentacije.

U razgovoru za portugalski Maisefutbol pričao je i o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji:

"Moramo biti kao Hrvatska prisutni na većini velikih natjecanja, oni su propustili samo jednom Europsko i Svjetsko prvenstvo", kazao je Drulović pa otkrio u čemu je snaga hrvatske reprezentacije:

Zlatko Dalić VIDEO Dalić u Dnevniku Nove TV poručio: "Nakon Eura možda bude vrijeme za neke mlađe, sedam godina je puno" divider

"Tu su dva, tri igrača koji su jako važni, pričam o Modriću, Brozoviću i još nekima koji imaju veliki utjecaj na igru. Također, njihov narod je uvijek uz momčad, a to se u Srbiji nikad neće dogoditi. Svuda u svijetu imaju veću podršku, imali su jak identitet nakon odvajanja od Jugoslavije i hrvatski narod stalno podržava reprezentaciju".

Za kraj dodao je da navijači imaju velika očekivanja od srpske nogometne reprezentacije:

"Uvijek je veliki pritisak, ljudi od nas očekuju da napravimo nešto više, a mi moramo živjeti s tim očekivanjima, zaključio je Drulović koji je ostavio veliki trag u portugalskom nogometu igrajući za Porto, Benficu i Gil Vicente.

Myrto Uzuni Dramatična ispovijest bivšeg HNL-ovca: "Ušli smo kroz šumu u EU, platili smo 20 tisuća eura" divider

U karijeri je još igrao za Partizan, a 2005. godine je odlučio okačiti kopačke o klin. Kao trener je radio u Portugalu, Sloveniji i Srbiji, a kratko je vodio izabranu srpsku vrstu.

Odnedavno vodi mladu reprezentaciju Srbije, a prije toga je obnašao ulogu pomoćnika u stožeru Dragana Stojkovića Piksija.


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider