Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Proplakao sam noći"

Dramatična ispovijest bivšeg HNL-ovca: "Ušli smo kroz šumu u EU, platili smo 20 tisuća eura"

Myrto Uzuni je upisao 35 nastupa i pet golova za albansku nogometnu reprezentaciju.

Myrto Uzuni (Foto: Afp)

Albanija je senzacionalno osigurala izravan plasman na Euro 2024., a dio te momčadi je i bivši igrač Lokomotive Myrto Uzuni koji je otkrio šokantne detalje iz svog djetinjstva.

Zbog teške životne situacije, njegova je obitelj ilegano preselila u Grčku, a u jednom trenutku je potpunosti digao ruke od nogometa:

"Kad sam bio dijete, moja obitelj i ja platili smo 20 tisuća eura za prelazak granice u Grčku, jer Albanija nije u Europskoj uniji. Ušli smo kroz šumu. Mnoge sam noći proplakao, u sobi, u kupaonici, a da me nitko nije vidio.

Luka Modrić Srpski novinar o Modriću: "Bio je neugledni žgoljavko, a danas - jedan od najvećih u 21. stoljeću" divider

Nisam želio da se moji roditelji loše osjećaju, a sve mi je to dalo snagu da budem ovakav igrač kakav sam danas. Nikad nisam razmišljao o odustajanju", otkrio je Uzuni u dramatičnoj ispovijesti pa ispričao još nekoliko potresnih detalja za španjolsku Panenku.

Već kao dijete počeo je raditi različite poslove kako bi pomogao svojoj obitelji u teškoj financijskoj situaciji:

"Radio sam na crno, konobario, prao suđe, brao masline, čistio kuće", otkrio je Uzuni koji je istovremeno trenirao i nogomet. Na jednom turniru zapazili su ga skauti Olympiakosa, željeli su ga dovesti, ali nisu mogli jer je Uzuni bio ilegalno u Grčkoj.

Zlatko Dalić VIDEO Dalić u Dnevniku Nove TV poručio: "Nakon Eura možda bude vrijeme za neke mlađe, sedam godina je puno" divider

"Brzo smo se vratili u Albaniju, iako nismo imali ni kuću. Počeo sam igrati za Tomori Berat koji me mjesečno plaćao 165 eura. Sav novac sam davao roditeljima koji su bili jako sretni zbog mene".

Uzuni je potom nastupao za albanske klubove Apoloniu i Laci, a u jesen 2018. godine potpisao za zagrebačku Lokomotivu. Nakon dvije godine stigla je ponuda Ferencvarosa u visini od 1,8 milijuna eura, a nakon dvije sezone seli u španjolsku Granadu za 4 milijuna eura.

U 13 ligaških nastupa za španjolskog je prvoligaša upisao 4 pogotka, a danas prema Transfermarktu vrijedi 9 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider