Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
procurili detalji s priprema

Kako će izgledati Real? Zidane uigrava paklenu kombinaciju, žestoka borba za pozicije

Zidane uigrava momčad za nadolazeću sezonu, a motivacije na Realovim treninzima ne nedostaje.

Galerija Zinedine Zidane (Foto: AFP) Isco (Foto: AFP) Marco Asensio (Foto: AFP) +1 Vinicius Junior (Foto: AFP)

Realove pripreme u punom su jeku. Zinedine Zidane vratio se nakon obiteljske tragedije i uigrava kombinacije za nadolazeću sezonu.

Najveća novost i Realovo pakleno oružje trebao bi biti dvojac na krilima. Madridska Marca otkriva da je lijeva strana rezervirana za Edena Hazarda, dok će se desno preseliti 19-godišnji Vinicius Junior. 

Dolaskom Hazarda postavljalo se pitanje i kako će to utjecati na Brazilca, koji se prošle sezone prometnuo u rijetku svijetlu točku Reala, igrajući baš na Hazardovoj omiljenoj poziciji lijevog invertiranog krila. Iako je još uvijek prijavljen i za B momčad Castillu, očekuje se da će vrijeme provoditi u A-sastavu.

Hajduk dotaknuo dno: Epska sramota nije slučajna. Kako ga vode i tko sve igra... Igrači Hajduka u šoku (Photo: Ivo Cagalj/PIXSEL)

Viniciusova realizacija nije bila na razini koja se očekuje u Realu, ali fantastičnom brzinom i driblinzima nagovijestio je velike stvari. Zidane ga stoga planira prekomandirati na desno krilo, a Marca piše da mu je to priopćio još krajem prošle sezone.

Vinicius je nagovijestio velike stvari, ali mjesto neće dobiti bez borbe

Međutim, za to mjesto konkurira i Marco Asensio. Talentirani Španjolac prošle se sezone malo pogubio nakon sjajnog starta u Realovu dresu, ali Španjolci pišu da je na pripreme stigao iznimno spreman i motiviran. Budući da se radi o ljevaku, bio bi čak i logičniji izbor za poziciju desnog krila, s kojeg bi mogao ulaziti na svoj dokazano gromovit udarac.

Slična priča prati i Isca, koji se također pojavio na pripremama u odličnoj formi. Skinuo je višak kilograma i spreman je na žestoku borbu za minute; Marca prenosi da je jedan od najborbenijih na Realovim sjevernoameričkim treninzima.

Ako se sezona po početku priprema poznaje, Zidanea bi mogle čekati slatke brige. Igrači izgledaju motivirani isprati gorak okus porazne prošle sezone, a minuta bi trebalo biti za svakoga. U svom prvom mandatu u Realu Zidane se istaknuo čestim i uspješnim rotacijama, vidjet ćemo može li ponoviti taj recept.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider