Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Po treći put

Neće voditi Maroko protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu: Halilhodžić dobio otkaz!

Vahid Halilhodžić dobio je otkaz s pozicije izbornika reprezentacije Maroka.

Vahid Halilhodžić (Foto: Afp)

Vahid Halilhodžić neće voditi reprezentaciju Maroka na Svjetskom prvenstvu, odlučili su se razići s bosanskohercegovačkim stručnjakom, a presudila mu je najveća zvijezda – Hakim Ziyech.

Exequiel Zeballos Ovo je prestrašno: Neviđen nasrtaj na velikog talenta, jauci i plač odzvanjali stadionom divider

Od ranije je bilo poznato da je Ziyech glavni problem marokanskog nogometa, a ipak je njihov savez odlučio stati na stranu zvijezde Chelsea.

"S obzirom na nesuglasice između nogometnog Saveza Maroka i izbornika Vahida Halilhodžića o tome kako najbolje pripremiti nogometnu reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, dvije strane su se odlučile međusobno razići", objavljeno je iz marokanskog Saveza.

Luka Modrić Talijani uočili zanimljiv detalj: Modrić još jednom pokazao koliko je opsjednut detaljima divider

Halilhodžić je na čelo reprezentacije došao u kolovozu 2019. i u 30 utakmica ostvario 20 pobjeda, uz sedam remija i tri poraza.

U svojoj bogatoj karijeri, nekadašnji nogometni reprezentativac Jugoslavije, a danas 70-godišnji trener vodio je reprezentacije Alžira, Japana i Obale Bjelokosti. Sa svakom od reprezentacija koje je vodio je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu, ali je na najvećoj nogometnoj smotri vodio samo Alžir 2014. u Brazilu, gdje je iznenađujuće prošao skupinu i u osmini finala tek u produžetku (1:2) izgubio od kasnijeg svjetskog prvaka Njemačke.

Na klupskoj razini je od većih klubova trenirao Paris Saint-Germain, Nantes, Rennes, Lille, Trabzonspor i zagrebački Dinamo.

Treći put u trenerskoj karijeri se ovo događa Vahi pred Svjetsko prvenstvo, već su ga tako odbacili Japan i Obala Bjelokosti a sada i Maroko, tako da će mu ostati upisan jedino nastup na Svjetskom prvenstvu s reprezentacijom Alžira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider