Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Start za zatvor

Ovo je prestrašno: Neviđen nasrtaj na velikog talenta, jauci i plač odzvanjali stadionom

Veliki talent Boce Juniorsa Exequiel Zeballos pretrpio je brutalan start protivničkog braniča…

Exequiel Zeballos (Foto: Afp)

Utakmice argentinske lige nerijetko znaju biti prepune žestokih, ponekad i brutalnih startova. Kvaliteta je značajno pala u odnosu na neka prohujala vremena kada je argentinska liga bila u samom svjetskom vrhu, recimo 70-ih i 80-ih godina, ali ostala je slična strast i bespoštedna borba za svaku loptu.

I dalje se igra s čvrsto, pogotovo je to slučaj s manjim klubovima kada dočekuju velikane. Tada često vlada staro pravilo: lopta može proći, ali igrač nipošto.

Brutalan start na Exequiela Zeballosa

Tako je bilo i u posljednjem okršaju osmine finala argentinskog Kupa između Agropecuarija i Boca Juniorsa. Već na startu se zakrvilo. Oko osme minute veliki Bocin talent Exequiel Zeballos sprintao je za loptom po lijevom krilu, a ususret su mu dolazila dvojica igrača Agropecuarija.

Luka Modrić Talijani uočili zanimljiv detalj: Modrić još jednom pokazao koliko je opsjednut detaljima divider

Jednog je prošao, no drugog nije mogao. Milton Leyendeker pokupio je popularnog Changuita poput brzog vlaka. Brutalnim startom podigao je Bocino krilo kojem se predviđa blještava budućnost i odbacio nekoliko metara. Mladić je završio u reklamama. Takav start čak ni u Argentini dugo nije viđen. I za njihove standarde to je start za zatvor.

Istog trenutka skočila je cijela klupa Boce, zagužvalo se među igračima, atmosfera je proključala. Liječničkim tim hitro je reagirao s ukazivanjem pomoći. Prekid je trajao nekoliko minuta. Neizvjesnost je parala ustajali zrak. Svi su s nestrpljenjem iščekivali hoće li se i kako Changuito ustati. Čuli su se samo plač i glasni jauci.

Jauk i plač odzvanjao stadionom

U isto vrijeme branič Agropecuarija bestidno se iščuđavao kada mu je sudac pokazao izravan crveni karton. Zeballos je također napustio teren, ali u suzama i bolovima od snažnog udarca koji mu je zadao igrač protivničke momčadi. Dok je uplakan sjedio na klupi i držao led na otečenom gležnju, suigrači su ga tješili i umirivali. Nedugo potom je prevezen u obližnju bolnicu.

Kai Wagner Dinamo u potrazi za pojačanjima: Pronašli rješenje za lijevog beka u SAD-u?! divider

Iako se u prvi mah činilo da je teško ozlijeđen, čini se da je relativno dobro prošao. Prve liječničke procjene govore da da će talentirani 20-godišnjak izbivati s terena najmanje tri tjedna te da vjerojatno neće morati na operaciju, iako ni to nije isključeno. Dakle, ako se nešto ne zakomplicira, uskoro će opet špartati po bokovima suparničkih obrana.

Najveća izlazna klauzula u Argentini

Nakon što je ovaj put ostao u komadu, možda će malo manje driblati i brže se rješavati lopte. Dobro je za zdravlje u ligi u kojoj mnogi igraju s nožem u ustima.

A tjedan je za Zeballosa dobro počeo. Produljio je ugovor s Bocom do 2026. pod bitno boljim uvjetima. Boca se zaštitila najvećom izlaznom klauzulom u argentinskom nogometu.

Ovako će izgledati obnovljeni stadion Villarreala Hajdukov suparnik u velikoj euforiji: Pogledajte kakav prelijep stadion grade za siću i gdje će dočekati Bijele divider

Iznosit će 25 milijuna dolara. Iznos nije slučajan. Naime, toliku izlaznu klauzulu u Argentini ima još samo paragvajski branič Roberto Rojas iz rivalskog River Platea. Obojica su na meti brojnih europskih klubova.

Uzgred rečeno, iako je imala igrača više gotovo cijelu utakmicu, Boca Juniors jedva je osigurala prolaz u četvrtfinale pobijedivši 1:0 golom Guillerma Matiasa Fernandeza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider