Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zidane ne može vjerovati

Kad Neuer poludi: Pogledajte zašto Real nije pregazio Bayern

Manuel Neuer u Münchenu je svojim čudesnim obranama ostavio barem malu nadu Bayernu za prolaz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije to bila večer kakvu je Manuel Neuer očekivao. Dok je Cristiano Ronaldo s dva pogotka i iznuđivanjem crvenog kartona Javija Martineza bio heroj Madriđana u velikoj pobjedi Münchenu, vratar Bayerna spasio je svoj klub eliminacije već nakon prve utakmice četvrtfinala.

Vidjeli smo u utorak što znači vratar svjetske klase kada je Gigi Buffon obranio udarac Inieste i tako direktno usmjerio utakmicu, a Neuer ih je protiv Reala obranio čak deset što mu je rekord na jednoj utakmici Lige prvaka! I od tih deset šest je bilo spašavanje čistog gola.

U trenucima kada je Bayern pucao po šavovima obranio je ''zicer'' Benzemi čiji je pokušaj glavom sjajno uz pomoć grede zaustavio i na samom početku utakmice. Skinuo je pokušaj Balea nakon ubačaja Modrića, pa udarac Ronalda iz daljine, a posebno treba istaknuti rukometnu obranu Portugalcu koji ga nije uspio svladati u čistoj situaciji pred golom.

Može li Bayern napraviti iznenađenje u Madridu i izbaciti Real?

Ukupno glasova:

''Malo smo razočarani. Imali smo toliko prilika 11 na deset, ali Neuer je bio poput zida koji nismo uspjeli probiti'', rekao je Zinedine Zidane nakon utakmice.

Ipak, sjajni Ronaldo je dva puta matirao ponajboljeg golmana svijeta što će vjerojatno biti dovoljno za polufinale ukoliko se ne dogodi veliko iznenađenje u Madridu sljedećeg tjedna. No nade za Bayern još ima, a za to je zaslužan Manuel Neuer.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider