Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za njega je sad ili nikad

Grande Gigi: Potez koji je usmjerio potop Barcelone

Jedan od najboljih vratara u povijesti nogometa u ključnom je trenutku demonstrirao svoju klasu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koliko god to zvučalo čudno za takvog fenomenalnog vratara, Gianluigi Buffon u svojoj veličanstvenoj karijeri nema osvojenu Ligu prvaka.

Dvaput je veliki Gigi s Juventusom gubio u finalima Lige prvaka - 2003. od Milana na penale, 2015. od Barcelone u Berlinu (1:3) - i velika mu je želja podići najcjenjeniji trofej u klupskom nogometu.

Onaj reprezentativni (Svjetsko prvenstvo) već ima (s Italijom 2006.) pa mu je Liga prvaka ostala nedosanjani san koji bi se mogao ostvariti ove sezone.

Veliki korak prema plasmanu u polufinale Juventus je napravio s uvjerljivih 3:0 protiv Barcelone u prvoj utakmici četvrtfinala, a svoj obol dao je i Buffon. Obranio je sva tri šuta koja su igrači Barcelone uputili u okvir, od kojih je jedan, onaj iz 21. minute, bio ključan za daljni razvoj događanja.

Golom Paula Dybale Juve je od sedme minute vodio, a Barcelona posjedom lopte gradila mrežu oko obrane Stare dame i pokušavala doći do izgledne situacije. I došla je, u toj 21. minuti kada je Lionel Messi odlično vidio gdje će Andres Iniesta utrčati. Španjolac je pobjegao obrani Juvea, izašao sam pred Buffona i gađao suprotni kut, ali je Gigi osujetio njegovu namjeru, pričekao ga i majstorski obranio.

Da je Barca tu izjednačila, tko zna kako bi završilo... Juventus je odmah u idućem napadu povećao prednost na 2:0, a priliku poput ove Katalonci do kraja utakmice nisu stvorili...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider