Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilo je napeto

Ukrajinci optužili južnoameričke novinare za špijunažu, spasili ih Messi i Maradona

Ukrajinska policija optužila je novinare za špijunažu, a spasili su ih Leo Messi i Diego Maradona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je najavljen četvrti krug mirovnih pregovora, ratna razaranja u Ukrajini ne prestaju. Napetosti su sve veće, a to su na svojoj koži osjetili i južnoamerički novinari koji su optuženi za špijunažu, a spasili su ih ni manje ni više nego Lionel Messi i Diego Maradona.

Guillermo Panizza, argentinski reporter koji prati ratna zbivanja u Ukrajini ispričao je južnoameričkim medijima da ga je fotografija s Lionelom Messijem spasila od ukrajinske policije.

Spasila ga fotografija s Messijem

Kako bi dokazao da je stigao iz Argentine, Panizza je otvorio svoj profil na Instagramu i pokazao policajcima fotografiju iz davne 2007. godine kad se slikao s Messsijem na Copa Americi.

"Leo je toliko velik igrač da nam je pomogao da se izvučemo iz policijske stanice u Ukrajini. Hvala ti na ovoj fotografiji i hvala ti što si Argentinac", poručio je Panizza argentinskoj desetki.

gol expired VIDEO Luka Modrić objasnio kako je zabio golčinu za Real, sve je nasmijao odgovorom divider

Kroz sličnu situaciju je prošao i Daniel Matamala, čileanski novinar koji je ispričao da im je ukrajinska policija na jednom od kontrolnih punktova oduzela sve dokumente i opremu.

"Razumjeli smo samo dvije riječi: Messi i Maradona"

"Danas, na jednom od kontrolnih punktova policija nam je oduzela sve dokumente, opremu, kamere i mobilne telefone te nas odvela u postaju. Ispitivanje je bilo napeto, ipak je rat u Ukrajini. Svi sumnjaju na špijune i sabotere", kazao je pa dodao:

"Sve dok policajac nije vidio putovnicu mog kolege iz Argentine, nismo ga ništa razumjeli. Pričao je na ukrajinskom, a onda je izgovorio dvije riječi koje smo odmah razumjeli - Messi i Maradona. Nakon toga se sve promijenilo."

Situacija više nije bila toliko napeta, a kamerman Juan Zamudio pokazao je ukrajinskim policajcima tetovažu Diega Armanda Maradone i potpuno ih smekšao. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider