Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promjene u formatu

Klubovi ne odustaju od omraženog projekta: Stvara se nova Superliga! U javnost procurili prvi detalji

Čelnici Real Madrida, Barcelone i Juventusa pripremaju novi projekt europske Superlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus, Barcelona i Real Madrid ne odustaju od projekta Superlige, javlja njemački Spiegel.

Tri europska velikana pripremaju "novu" Superligu u suradnji s agencijom Flint koja bi trebala odraditi promociju spornog projekta koji se prvotno raspao u samo 48 sati. 

Budući da je prvi projekt izazvao opći gnjev nogometne zajednice, sada se tome želi pristupiti na posve dugačiji način. Prije svega, pokretači Superlige odustali su od sporne ideje da istu ligu mogu igrati samo oni klubovi koji su dobili pozivnicu.

Zbog toga se razmišlja o pokretanju Superlige koja bi imala format turnira podijeljenog na dvije skupine, Superligu 1 i Superligu 2.

Nasser Al-Khelaifi i Florentino Perez (Foto: AFP) Visoke tenzije na relaciji Real – PSG: Evo koga je Perez pozvao u moć i koji je zadnji rok za transfer Mbappea divider

To bi se, laički rečeno, moglo usporediti s UEFA-inom Ligom nacija koja je podijeljena na četiri lige. Unutar svake lige najbolje reprezentacije natječu se za plasman u višu, dok se najslabije reprezentacije spuštaju u ligu niže.

Tako bi dvije najbolje momčadi ušle u Superligu 1, dok bi se dvije najslabije  momčadi spustile u Superligu 2.

Također, pokretači Superlige žele uvesti još jednu promjenu. Sada bi klubovi mogli osigurati plasman u Superligu kroz svoja nacionalna prvenstva.

To znači da bi svake godine 17 novih klubova imalo mogućnost igranja Superlige, dok bi preostale tri pozicije popunili klubovi iz Superlige 1 koji bi sezonu završili kao najslabije plasirani.

gol expired Premierligaš u naprednim pregovorima za Vlašića: Procurio iznos za koji bi se Niksi mogao vratiti na Otok divider

Dakle, klubovi bi ulazili u Superligu, ne na temelju rezultata iz jedne sezone, već na temelju rezultata u posljednjih pet sezona. Slično kao što UEFA izračunava ranking klubova prema njihovima uspjesima u posljednjih pet godina.

Naravno, još je tu puno upitnika i nepoznanica, ali kao što se već moglo pretpostaviti, Florentino Perez i Andrea Agnelli ne odustaju tako lako od pokretanja europske Superlige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider