Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stara dama se pomlađuje

Velika pojačanja Juventusa: Novi Bergkamp i otpisana zvijezda Bayerna

Juventus je krenuo po pojačanja za novu sezonu, a prva dva su sjajni mladi napadač i nezadovoljna brazilska zvijezda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je imao odličnu sezonu u kojoj je osvojio duplu talijansku krunu i rekordni šesti uzastopni naslov, ali toliko očekivana europska kruna ponovno je izmakla Staroj dami. Najveći luzeri u povijesti finala Lige prvaka izgubili su drugo finale u tri godine i ukupno sedmo u klupskoj povijesti.

Iako je Max Allegri na raspolaganju imao odličnu momčad, krajem sezone postalo je jasno da joj, pogotovo u odnosu na Real, nedostaje dubine i rješenja s klupe. Juventus je stoga krenuo u tržišnu ofenzivu kako bi momčad dobila dubinu neophodnu za borbu na tri fronta, a pogotovo ključne utakmice protiv teškaša u rangu Real Madrida.

Češki Bergkamp mijenja Higuaina 

Prvo pojačanje stiže iz Sampdorije, a radi se o 21-godišnjem češkom napadaču Patriku Schicku. Juve će za strijelce 11 ligaških golova (18 od 32 utakmice počeo na klupi) platiti 30 milijuna eura, a od njega se očekuje da u budućnosti zamijeni Higuaina na mjestu prvog napadača.

Iako je visok 187 centimetara, Schick oduševljava svojim elegantnim driblinzima, a jednim potezom iz travnja ove godine oduševio je nogometnu Europu. Schick je skrenuo pažnju na sebe kada je protiv Crotonea izveo potez koji neodoljivo podsjeća na gol Dennisa Bergkampa koji je po mnogima najbolji ikad.

Schick je stigao iz Sparte Prag kao mladi talent, ali se do kraja sezone probio u prvu postavu i privukao interes mnogih klubova. Za njega su se interesirali engleski klubovi poput Arsenala i Tottenhama, ali Juventus je ipak gazda u svom dvorištu i perspektivni će Čeh od sljedeće sezone nositi crno-bijeli dres.

Odbio Interovu veću ponudu zbog Juventusa

Drugo veliko pojačanje Juve je našao u Bayernu: talijanski mediji pišu da je zastupnik Douglasa Coste u Torinu gdje dogovara prelazak brazilskog reprezentativca u redove Stare dame. Zvijezda Bayerna je marginalizirana kod Carla Ancelottija, a Costa je u svojim izjavama dao naslutiti da želi napustiti Bayern.

Činjenica da takav igrač želi napustiti promijeniti sredinu odmah je privukla interes brojnih klubova. Zainteresirana je bila Barcelona, a najveća konkurencija Juventusu bio je Inter. Milanski klub nudio je više novca (osam milijuna eura po sezoni), ali je Costa htio u Juve i prihvatio je njihovu manju ponudu (oko šest milijuna eura godišnje).

Preostao je još samo dogovor klubova, a Taljani se pozivaju na dobre odnose Juventusa i Bayerna koji bi trebali ubrzati proces. Očekuje se da će talijanski prvak njemačkom isplatiti oko 40 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider