Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To bi bilo veliko pojačanje

Ancelotti ga zakucao za klupu: Barca kreće po nesretnu zvijezdu Bayerna

Barcelona je aktivirala opciju dovođenja zvijezde Bayerna koja je pala u drugi plan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljeto u Barceloni obilježit će remont momčadi kojim će se pokušati ispraviti loši transferi iz prošlih sezona. Barcelona očajnički treba pojačanja u obrani, pogotovo na desnoj strani koju pokriva priučeni bek Sergi Roberto, a očekuju se i novi igrači u veznom redu. Međutim, novi trener Ernesto Valverde zatražio je i jedno napadačko pojačanje u sklopu svoje vizije nove Barcelone.

Valverde želi pojačati momčad novim desnim krilom; igračem jakim u igri jedan na jedan koji bi probijao protivničke linije i otvarao prostor za suigrače. U bilježnici Roberta Fernandeza, čovjeka zaduženog za transfere, traženom profilu igrača savršeno odgovara ime Douglasa Coste. Brazilski reprezentativac zauzeo je naslovnicu katalonskog Sporta, lista koji donosi priču kako Barca aktivira opciju dovođenja Coste.

Zvijezda Bayerna ove je sezone marginalizirana kod Carla Ancelottija, a iz njegovih izjava njemačkim medijima jasno je da nije sretan u Bavarskoj. Njegova cijena zbog toga pada i Barcelona bi ga mogla dobiti za 30, pa čak i 25 milijuna eura. Odlična cijena za Barcu koja ''steže remen'' i kreće u veliku rasprodaju kako bi skupila novac za pojačanja.

Costu prate mnogi klubovi, ali Barca ima asa u rukavu

Bayern Costu nije službeno stavio u izlog, ali njegova situacija privukla je pozornost mnogih klubova koji bi Brazilca rado vidjeli u svojim redovima. Među njima je City Pepa Guardiole, trenera pod čijom je palicom Costa sjajno igrao, kao i PSG te Manchester United.

Međutim, Barcelona ima asa u rukavu – Costinog prijatelja i suigrača iz reprezentacije Neymara. Ovaj dvojac se odlično slaže na terenu, a Barcelona bi dobila fantastičan par krilnih igrača. Costa bi mogao poslužiti kao zamjena Neymaru, a mogao bi se uklopiti i u momčad s napadačkim trojcem MSN u sustavu u kojem bi Messi zauzeo centralnu poziciju.

Kao učenik Pepea Guardiole Costa bi se brzo uklopio u Barcelonu, a u izjavi za brazilske medije prošlog ljeta jasno je dao do znanja tko mu je on omiljeni trener.

''On je najbolji trener na svijetu, nije običan trener i uspio je iskoristiti moje kvalitete. Moj stil igre odgovara njegovoj filozofiji nogometa'', rekao je Costa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider