Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrući gradski derbi

Juve slavio, Torino tražio penal: De Ligt riješio derbi i kreirao novu spornu situaciju

Juventus je pobijedio Torino 1:0 u 11. kolu talijanske lige…

Matthijs de Ligt, Adrien Rabiot i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Juventusa vratili su se na vrh ljestvice talijanskog prvenstva zahvaljujući minimalnoj 1-0 (0-0) gostujućoj pobjedi protiv gradskog rivala Torina u susretu 11. kola.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je De Ligt u 70. minuti iz gužve nakon kornera. U 11. minuti utakmice dogodila se nova sporna situacija koja je otišla na stranu Juventusa.

Union Berlin - Hertha (Photo: Britta Pedersen/dpa /DPA/PIXSELL) Berlinski derbi: Union srušio Herthu u 90. minuti divider

Lopta je De Ligta pogodila u ruku, igrači Torina su tražili jedanaesterac, no sudac se nije oglasio, pustio je da se igra dalje.

Ovom pobjedom Juventus je ponovno preskočio Inter, koji je ranije u subotu kao gost sa 2-1 (0-0) svladao Bolognu, torinski sastav ima 29, a milanski 28 bodova. Torino je 13. sa 11 bodova.

Intera je u Bologni stigao do dramatične 2-1 (0-0) pobjede golom u sudačkoj nadoknadi. Bologna je povela pogotkom Soriana (59), na 1-1 poravnao je Lukaku (75), da bi Inter do tri boda stigao golom iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi. Orsolini je neoprezno zakačio nogu Lautara u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač udarca bijele točke bio je Lukaku.

Damir Burić (GOL.hr) Burić za Dnevnik Nove TV: Objasnio novi poraz od Gorice i što ga sad čeka divider

Hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović igrao je čitav susret za Inter.

Roma je na Olimpijskom stadionu u Rimu svladala Napoli sa 2-1 (1-0). Roma je povela 2-0 golovima Zaniola (19) i Veretouta (55-11m), a usto i Kolarov u 26. minuti nije iskoristio kazneni udarac. Napoli se uspio vratiti u utakmicu golom Milika (72), no do kraja dvoboja ipak nije uspio doći niti do boda.

gol expired Kovač zbog debakla pod rafalnom paljbom: Hrvatski stručnjak žestoko odbrusio novinarima divider

Nikola Kalinić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi Rome koja je sada treća na ljestvici sa 22 boda, jednim više i utakmicom više od četvrte Atalante. Napoli je ostao šesti sa 18 bodova, koliko imaju i peti Lazio te sedmi Cagliari.

REZULTATI 11. KOLA:

Subota:
Roma - Napoli 2-1 (Zaniolo 19, Veretout 55-11m / Milik 72)
Bologna - Inter 1-2 (Soriano 59 / Lukaku 75, 90+1-11m)
Torino - Juventus 0-1 (De Ligt 70)
Nedjelja:
Atalanta - Cagliari
Genoa - Udinese
Verona - Brescia
Lecce - Sassuolo
Fiorentina - Parma
Milan - Lazio

Ponedjeljak:
SPAL - Sampdoria

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider