Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Polter zabio penal

Berlinski derbi: Union srušio Herthu u 90. minuti

Union je u berlinskom derbiju pobijedio Herthu s 1:0...

Union Berlin - Hertha (Photo: Britta Pedersen/dpa /DPA/PIXSELL)

Nogometaši Uniona iz Berlina u gradskom su derbiju u 10. kolu njemačkog prvenstva svladali Herthu sa 1-0 (0-0).

Strijelac jedinog gola bio je Sebastian Polter iz kaznenog udarca u 90. minuti. Union je sada 13. na ljestvici sa 10 bodova, jednim manje od 11. Herthe koju vodi hrvatski trener Ante Čović.

Prvak Bayern iz Muenchena, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ranije je u subotu doživio težak 1-5 (1-2) poraz na gostovanju kod bivše Kovačeve momčadi Eintrachta u Frankfurtu.

gol expired Kovač zbog debakla pod rafalnom paljbom: Hrvatski stručnjak žestoko odbrusio novinarima divider

Bayern je gotovo čitav susret bio s igračem manje jer je već u 9. minuti isključen Boateng, a domaći su ubrzo poveli sa 2-0 preko Kostića (25) i Sowa (33). Do poluvremena je na 2-1 smanjio Lewandowski (37) koji je tako zabio gol i 10. kolo zaredom, ali u nastavku su Abraham (49), Hinteregger (61) i Paciencia (85) potvrdili pobjedu Eintrachta.

Ivan Perišić ostao je na klupi Bayerna koji je sada četvrti na ljestcici sa 18 bodova, četiri manje od vodeće Borussije iz Moenchengladbacha, dok je Eintracht šesti s bodom manje.

gol expired Katastrofa Bayerna kod bivšeg kluba Nike Kovača: Je li to njegov kraj na klupi Bavaraca? divider

Vodeći sastav lige kao gost je nadigrao Bayer iz Leverkusena sa 2-1 (2-1). Strijelci za sastav iz Moenchengladbacha bili su Wendt (18) i Thuram (42), dok je za domaće pogodio Volland (25).

Josip Brekalo igrao je od 79. minute za Wolfsburg koji je izgubio sa 0-3 (0-0) na gostovanju kod Borussije u Dortmundu. Goloove za domaće postigli su Hazard (52), Guerreiro (58) i Goetze (88-11m).
Wolfsburg je sada sedmi sa 17 bodova, a Dortmund drugi sa 19.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider