Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spreman na sve

Klopp ide po megapojačanje: Želi igrača koji je zaludio Europu i ne pita za cijenu

Jürgen Klopp spreman je na sve da bi doveo igrača kojeg opisuju kao kombinaciju N'Gola Kantea i Luke Modrića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je u potrazi za pojačanjima za sljedeću sezonu u kojoj će osim prvenstva igrati i Ligu prvaka. Upravo najelitnije klupsko natjecanje Redsi žele iskoristiti kao argument za privlačenje spektakularnih pojačanja koja su proteklih godina redovno zaobilazila Liverpool.

Jürgen Klopp spreman je na rekordnu potrošnju kako bi prekinuo tu neugodnu tradiciju. Prema pisanju The Timesa, Klopp je rekao upravi da napravi sve što treba kako bi u Liverpool stigao Naby Keita, 22-godišnji veznjak RB Leipziga i jedan od najboljih mladih igrača Bundeslige.

Keita je svojim igrama privukao pozornost mnogih europskih velikana, ali Leipzig nema namjeru prodati jednog od svojih ključnih igrača. Zbog toga su izvisili cijenu od čak 80 milijuna eura, ali čini se da to nije obeshrabrilo Liverpool koji je spreman iskrcati traženu svotu i dovesti igrača nevjerojatnog potencijala.

Kombinacija Kantea i Modrića

Gvinejski reprezentativac Keita fizičkim karakteristikama podsjeća na N'Gola Kantea, a kao i sjajni veznjak Chelseaja odličan je u razgradnji protivničke igre i osvajanju lopti. Međutim, ono što Keitu čini toliko traženim i posebnim je njegov puno veći napadački potencijal.

Keita se puno češće odlučuje za napadačke izlete; ove sezone postigao je osam golova uz sedam asistencija, a svojim suigračima stvorio je 41 priliku (za usporedbu, Kante je stvorio 22). Osim na Kantea, svojom igrom na poziciji centralnog veznog često podsjeća na Luku Modrića, a takva kombinacija osobina mogla bi Keitu pretvoriti u jednog od najboljih veznjaka svijeta.

80 milijuna možda izgleda puno, ali ovim bi se transferom Liverpool napokon riješio prokletstva prijelaznog roka i privukao igrača koji može postati jedan od najboljih na svojoj poziciji.

Ranije su Redsi doveli Mohameda Salaha iz Rome, a očekivani transfer Virgila Van Dijka je zapeo nakon što je Southampton prijavio Liverpool zbog nedozvoljenog pristupa igraču.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider