Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napokon veliko pojačanje

Liverpool ruši rekord: Pobijedili Chelsea i City, stiže najskuplji stoper ikad

Liverpool vodi u utrci za igrača koji je zaludio otok i kojeg u svojim redovima žele Chelsea i Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemski stoper Southamptona Virgil Van Dijk jedan je od najtraženijih igrača Premierlige. Odličnim igrama privukao je pozornost Antonija Contea, Pepa Guardiole i Jürgena Kloppa, a čini se da će u ovoj utrci pobijediti njemački strateg Liverpoola.

Prema pisanju engleskih medija 25-godišnji Van Dijk želi u Liverpool, a transfer bi trebao srušiti dosadašnji rekord za najskupljeg obrambenog igrača koji drži David Luiz. Brazilac je 2014. prešao iz Chelseaja u PSG za 62 milijuna eura, a transfer Van Dijka trebao bi vrijediti čak oko 70 milijuna eura!

Dio je to velike tržišne ofenzive Liverpoola koji je ove sezone pripremio rekordni budžet za pojačanja. Velika prednost u pregovorima je činjenica da su Redsi izborili četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a ovaj bi transfer za Liverpool imao i dublji značaj.

Liverpool bi nakon dugo vremena pobijedio izravne rivale u borbi za veliko ljetno pojačanje, čime bi pokazali da su i dalje dio europske elite. Elitna pojačanja proteklih su godina izbjegavala Anfield, a ovim bi transferom promijenili tu paradigmu.

Od Van Dijka se očekuje da napokon učvrsti poslovično poroznu obranu Liverpoola. 195 centimetara visoki stoper dominantan je u zraku, ali je također vrlo pokretljiv i dobar s loptom u nogama. Njegova svestranost i fleksibilnost privukla je pozornost trenerske elite koja se okupila u Premierligi, a koja u Nizozemcu vidi idealno obrambeno pojačanje.

Te kvalitete će Southampton, klub poznat po unosnim prodajama, obilno naplatiti. Van Dijka su doveli iz Celtica 2015. za 15 milijuna eura, a sada će rekordnim izlaznim transferom zaraditi barem četiri puta više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider