Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stvarno je poseban

Klopp sve iznenadio odabirom najboljeg igrača kojeg je doveo u Liverpool

Jürgen Klopp složio je nevjerojatnu momčad u Liverpoolu, doveo je nekoliko sjajnih igrača, ali iznenadio je izborom za najbolji ''potpis'' otkad je na Anfieldu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je došao na korak od prvog naslova nakon 30 godina i premijernog uopće u Premierligi, ali pandemija koronavirusa ispriječila se već pripremljenom otvaranju šampanjca.

Klopp je izgradio spektakularnu momčad, ali za to je bilo potrebno nekoliko sezona. Liverpool je čak oborio i neke rekorde poput transfera Alissona i Virgila van Dijka, koji su vrijedili svaku funtu.

Međutim, Nijemac je ponudio zanimljiv odgovor na pitanje ''Pure Football Podcasta'' koji je najbolji igrač kojeg je ''potpisao''.

''To je Trent. Nismo ga trebali kupovati, ali moj pomoćnik Pep Lijnders doveo ga je i rekao: 'Igrao je ulogu zadnjeg veznog za mene. Igrao je na poziciji beka, desnom i lijevom krilu.' Tada je postao samo jedan problem - nije bio dovoljno prikladan'', izjavio je menadžer Redsa te nastavio:

''Još je bio dijete pa nije bio dovoljno fizički spreman, ali odmah smo vidjeli da ima veliko znanje. No morali smo raditi s njim da bude dovoljno fit i već tada je radio korake naprijed koji su bili nevjerojatni. Radio je i pogreške, ali nije odustajao.''

21-godišnji Alexander-Arnold debitirao je za Liverpool 2016. godine u utakmici Liga kupa protiv Tottenhama, a prvi premierligaški start imao je nekoliko mjeseci kasnije protiv Manchester Uniteda.

Engleski reprezentativac već je skupio 125 nastupa za Liverpool i postao sastavni dio momčadi zajedno s Andrewom Robertsonom na lijevoj strani, koji je možda i najisplativija kupovina ovog sastava. Klopp ga je doveo za skromnih osam milijuna funti.

gol expired Na današnji dan prije 10 godina Olić oduševio Europu: ''Rekao sam sebi, Ola, ovo je jednom u životu'' divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider