Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotovo je!

Jürgen Klopp od 1. siječnja ima novi posao: Već je potpisao ugovor i u njega ugradio posebnu klauzulu

Jürgen Klopp od 1. siječnja postat će Red Bullov globalni savjetnik za nogomet, a u ugovoru ima klauzulu po kojoj može odstupiti pozove li ga Njemačka za izbornika.

Jürgen Klopp (Foto: Profimedia)

Njemački trener Jürgen Klopp povukao se s trenerske pozicije u Liverpoolu na koncu prošle sezone, a tamošnji mediji sad javljaju kako je pronašao novi posao. Trebao bi od 1. siječnja sljedeće godine preuzeti poziciju globalnog šefa za nogomet u Red Bullu.

Klopp je po završetku svoje plodne avanture u Redsima poručio kako će uzeti kratku pauzu od nogometa kako bi napunio baterije jer mu je nestalo energije. Kad bi barem postojalo neko piće za to...

Pauza je, čini se, gotova jer je navodno već potpisao ugovor i postat će savjetnik za nogomet klubova u vlasništvu Red Bulla diljem svijeta.

Parafirao je višegodišnji ugovor s austrijskim gigantom koji u svom vlasništvu ima nekoliko klubova diljem svijeta, u Salzburgu, Leipzigu, New Yorku, Brazilu… Klopp će biti ključni čovjek za trenerska pitanja, nogometnu filozofiju, razvoj talenata i dovođenje igrača te trenera.

Jürgen Klopp Jürgen Klopp (Foto: Afp)

Poželi li ga Njemačka za izbornika, može otići po ugovornoj klauzuli

Također, u ugovoru ima klauzulu prema kojoj može napustiti tu poziciju u slučaju da ga pozove Njemački nogometni savez, odnosno mogao bi u budućnosti naslijediti Juliana Nagelsmanna.

Klopp je, izgleda, trebao predah od treniranja u klubu, a sad će raditi nešto novo, daleko od trenerskog posla, koji ga je "umorio", a kad se ponovo zaželi klupe i kad se isprazni ona moćnog Elfa, mogao bi se vratiti u izborničkoj ulozi, koja nije tako intenzivna kao ona klupska.

Njemački savez tako se osigurao za budućnost i može mirnije smijeniti aktualnog izbornika bude li to htio jer već ima njegovu rezervu u niskom startu.

Zvonimir Boban i Dejan Savićević Boban i Savićević godinama su dijelili svlačionicu, ali o jednoj temi nikad nisu pričali divider

Elif Karaaslan Proširila se 18+ snimka iz svlačionice 24-godišnje sutkinje i tri puta starijeg delegata: Izbacili ih iz nogometa divider

Novi imidž Filipa Hrgovića Vratio se: Kako vam se sviđa novi imidž Filipa Hrgovića? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kakav throwback... ⚽️✅️🇭🇷

📸: Igor Kralj/PIXSELL
Op, op... 🤔
Mislite li da je Durdov već spreman za A reprezentaciju? 🤔

📸: Vojko Basic/CROPIX
Petković je protiv Monaca odigrao ratničku utakmicu. 💪🔵

📸: Damir Krajac/CROPIX