Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio je razlog

Boban i Savićević godinama su dijelili svlačionicu, ali o jednoj temi nikad nisu pričali

Zvonimir Boban i Dejan Savićević zajedno su igrali za Milan.

Zvonimir Boban i Dejan Savićević (Foto: Guliver Image)

Legendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban napunio je 56 godina, a tom prigodom mediji u susjedstvu prisjetili su se čuvene utakmice na Maksimiru između Dinama i Crvene zvezde koja nije odigrana zbog nereda.

Zbog divljanja Delija, koji su na južnoj tribini krenuli u obračun s malobrojnom skupinom domaćih navijača, Boysi su probili zaštitnu ogradu, utrčali na travnjak i sjurili se prema južnoj tribini. Tek se tada aktivirala tadašnja milicija, koja je sa suzavcima, pendrecima i šmrkovima krenula u obračun s BBB-ima.

U njihovu zaštitu stao je i Boban, koji je udario policajca Refika Ahmetovića, a o tom događaju prije nekoliko godina se oglasio i njegov prijatelj i bivši suigrač Dejan Savićević.

Boban je 1991. godine postao član talijanskog kluba, a samo godinu dana kasnije u svlačionici mu se pridružio i Savićević. Zajedno su osvojili tri naslova prvaka Italije te Ligu prvaka 1994. godine:

"Zvone i ja bili smo prijatelji i prije nego što smo došli u Milan", kazao je Savićević prije nekoliko godina u razgovoru za talijanske medije pa objasnio da nikad nisu pričali o ratu koji je 90-ih godina bjesnio u Hrvatskoj.

"Bile su to teške godine, rat, nije bilo lako održati odnose. Zajedno smo služili vojsku, igrali za reprezentaciju, dogovorili smo se da ne pričamo o ratu, već o drugim stvarima. O ratu se jednostavno ne bi mogli usuglasiti.

Nisu nogometaši i sportaši krivi što se rat dogodio, već politički interesi onih koji su poslije rata postali milijarderi", priznao je Savićević, koji trenutačno obnaša funkciju predsjednika nogometnog saveza Crne Gore.

Zlatko Dalić FOTO Istra komentirala Dalićevu izjavu o SHNL-u: Nisu napisali ni riječi, sve su rekli ovim emotikonom divider

Mario Zebec Što je bilo Zebecu kod gola Slavena? "Nemam objašnjenje, ali pokazao je prstom prema njemu" divider

Novi imidž Filipa Hrgovića Vratio se: Kako vam se sviđa novi imidž Filipa Hrgovića? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kakav throwback... ⚽️✅️🇭🇷

📸: Igor Kralj/PIXSELL
Op, op... 🤔
Mislite li da je Durdov već spreman za A reprezentaciju? 🤔

📸: Vojko Basic/CROPIX
Petković je protiv Monaca odigrao ratničku utakmicu. 💪🔵

📸: Damir Krajac/CROPIX