Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
posebno istaknuo jednu stvar

Gospodin Heynckes najavio svog nasljednika Niku Kovača: "Ima sve kvalitete da me zamijeni"

Aktualni trener Bayerna Jupp Heynckes održao je konferenciju za novinare nakon ždrijeba polufinala Lige prvaka i nakon što je objavljeno da će njegov nasljednik biti Niko Kovač.

Jupp Heynckes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Trener Bayerna na odlasku Jupp Heynckes održao je konferenciju za novinare nedugo nakon ždrijeba polufinala Lige prvaka i nedugo nakon što je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić objavio da će Niko Kovač biti njegov nasljednik. Konferencija je trebala biti vezana za nadolazeću utakmicu Bundeslige protiv Borussije Monchengladbach, međutim to nije nikoga zanimalo, barem u početku, nakon što je Bayern izvučen s Realom i nakon što je postalo službeno da Kovač sjeda na klupu bavarskog diva.

"Bio je odličan igrač Bayerna dvije sezone koliko je proveo u klubu. Bio je i kapetan reprezentacije Hrvatske kojoj je uvijek davao dimenziju više kada bi igrao", rekao je Heynckes na konferenciji za medije nakon ždrijeba polufinala Lige prvaka.

"Kovač je kao izbornik Hrvatske odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo 2014. godine kroz dodatne kvalifikacije i u Brazilu pokazao da je riječ o odličnom treneru. Protiv domaćina Brazila je sjajno postavio momčad koja je stvorila mnogo problema reprezentaciji domaćina.

Nakon toga je 2016. stigao u Eintracht i spasio klub od ispadanja u niži rang natjecanja. U istoj je godini upisao dvije pobjede protiv Borussije Dortmund što je za mene veliko ostvarenje za jednog trenera.

Ove se godine bori za Ligu prvaka, odnosno izlazak u europsko natjecanje. U Frankfurtu radi s mnogo igrača različitih nacionalnosti, što je sjajno. Stoga je idealan kandidat za klupu Bayerna.

Ima sve kvalitete da sjedne na klupu Bayerna. Razgovarao sam s Hasanom Salihamidžićem i on ga je jako pohvalio. Rekao mi je da je sjajna i pozitivna osoba. Brazzo je siguran da će biti dobar na klupi i da će stvar funkcionirati", rekao je Heynckes.

"Naporno radi, inovativan je, elokventan i obožava nogomet. On je osoba koja jako dobro komunicira s igračima i mislim da je Bayern dobro izabrao", zaključio je Heynckes.

Heynckes je još u nekoliko navrata nahvalio Kovača i istaknuo njegov požrtvovni rad, entuzijazam, ali i disciplinu koju će donijeti u klub. To je bio jedan od uvjeta u odabiru trenera, jer je disciplina jedna od ključnih stvari koja krasi bavarski klub.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider