Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Benfica stoji na Dinamovom putu

Juniori Dinama danas love polufinale Lige prvaka: Mamić pustio četiri igrača prve momčadi

Juniori Dinama igraju protiv Benfice za polufinale Lige prvaka. Drugu godinu zaredom Dinamo igra četvrtfinale, a prošle sezone Chelsea je izbacio Modre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juniori zagrebačkog Dinama danas od 18 sati u švicarskom Nyonu igraju protiv Benfice za polufinale Lige prvaka. Momčad Goce Sedloskog u ponedjeljak je otputovala na završnicu spomenutog natjecanja.

Juniorima Dinama je ovo drugi put zaredom da se nalaze u četvrtfinalu Lige prvaka. Podsjetimo, prošle sezone Chelsea je izbacio Modre nakon boljeg izvođenja penala.

gol expired Velika operacija Manchester Uniteda: Žele Rakitića i još tri igrača Barcelone divider

Sedloski je za završnicu Lige prvaka dobio četiri igrača prve momčadi Dinama. Zoran Mamić je u Nyon pustio Antonia Marina, Josipa Šutala, Joška Gvardiola i sjajnog mladog vratara Renata Josipovića koji bi mogao postati prvi golman Dinama nakon odlaska Dominika Livakovića.

Svi juniori su negativni na COVID-19

''Dva mjeseca sam s momčadi i dojmovi su odlični. Dobro radimo, igrači su sjajno prihvatili sve moje zahtjeve što se, uostalom, vidi i po rezultatima u pripremnim utakmicama. Naravno, nastavit ćemo naporno raditi kako bismo još više napredovali'' ,rekao je Sedloski u najavi utakmice.

Igrači Dinama obavili su u subotu testiranje na COVID-19, a nalazi svih testiranih su negativni.

Juniori bez kapetana na portugalskog diva

Sedloski je prije puta objavio da neće voditi dosadašnjeg kapetana Bartola Franjića i Tina Hrvoja koji imaju problema s ozljedama.

''Žao mi je što su zbog ozljeda izvan pogona Bartol Franjić i Tin Hrvoj. Bit će nam teško bez njih, morat ćemo se snaći. Svi su oni, zapravo, „kostur“ ove momčadi. Uostalom, zbog toga su i izborili ulazak u prvu momčad. Strašni su igrači. Ugodno su me iznenadili kako dobro rade i kakvi su profesionalci. Osim toga, njihova pojava ujedno je motivacija i drugima, jer tada se i suigrači malo drukčije ponašaju. Bez obzira na to što su zapravo ista generacija, ipak su ova četvorica članovi prve momčadi i zapravo imaju ulogu vođe'', rekao je Sedloski pa dodao:

''Uvijek su nezgodne te prve utakmice, još uvijek ne poznaješ najbolje suparnika. No, ja se ionako ponajprije usredotočim na svoju momčad, na ono što mi možemo učiniti. Tako smo, uostalom, i radili u ovih mjesec i pol, dva. I to se pokazalo dobrim. Ima još prostora za napredak, ali uz naporan rad mislim da će sve sjesti na svoje mjesto.''

Završnica Lige prvaka igra se na jednu utakmicu. U slučaju da Dinamo pobijedi Benficu u polufinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Midtjyllanda i Ajaxa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider