Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rock 'n' Roll nogomet

Otkriveno kako će Real igrati pod novim trenerom: Filozofija koja garantira zabavu

Pripreme Reala za novu sezonu budno se prate.

Momčad Reala uoči pripremne utakmice s Man Utd-om (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Novi trener Reala Julen Lopetegui tek se treba predstaviti široj, globalnoj nogometnoj javnosti. Većinu je karijere proveo kao izbornik mladih španjolskih reprezentacija, nakon čega je postao trener Porta te kasnije izbornik seniorske momčadi Furije.

Međutim, u šokantnom razvoju događaja dobio je otkaz netom uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji i to jer je bez znanja saveza pregovarao sa svojim novim klubom Real Madridom.

Lopetegui trenutno priprema momčad za novu sezonu, a svaki njegov korak budno se prati – od toga zašto stalno nosi sunčane naočale pa do taktika koje uigrava.

Madridska Marca, list blizak Realu, donosi najnovije detalje s američke turneje, a tema je filozofija koju će njegovati novi trener.

Marca piše kako Lopetegui inzistira na brzom i direktnom nogometu; želi stvoriti napadačku momčad koja će moći u nekoliko poteza nokautirati protivnika. Njegovi glavni principi su brzina i direktan, okomit nogomet - Marca ovakvu filozofiju naziva ''Rock 'n' Roll nogometom''.

Poznato je da se u Realu ne živi samo od rezultata te da je jednako bitan dojam, odnosno atraktivan stil igre s mnogo golova. Ostvari li Lopetegui svoje planove, navijačima na Santiago Bernabeuu sljedeće sezone sigurno neće biti dosadno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider