Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Madriđani već krenuli

Realova glavna meta sljedeće godine: Kraljevi naciljali nasljednika Luke Modrića, slijedi bitka s Englezima

Real Madrid na ljeto iduće godine namjerava dovesti mladog engleskog reprezentativca Judea Bellinghama…

Jude Bellingham i Luka Modrić u duelu (Foto: Afp)

Trenutačni ljetni prijelazni rok još nije završio, a Real Madrid već radi na sljedećem. Nakon što su im Kylian Mbappe i Erling Haaland iskliznuli iz ruku, Madriđani pušu i na hladno.

gol expired Navijači Hajduka nakon požara u okolici Šibenika pokreću humanitarnu akciju: "Vatru smo gasili granjem i golim rukama!" divider

Real je desetljećima bio glavni protagonist na tržištu nogu, što je zamislio to je i ostvario, no otkako su se igru uključili arapski, američki i ruski milijarderi, to očito više ne ide tako. Madriđani moraju mijenjati taktiku i razmišljati puno dugoročnije kako bi ostvarili strateške ciljeve.

Jude Bellingham Jude Bellingham (Foto: Afp)

Real se posljednjih godina više nego ikad orijentirao na kupovinu mladih i talentiranih igrača, koje je polako uklopljavao u već formiranu momčad. U međuvremenu su stasali uz iskusne senatore te su postali bitan faktor. To se pokazalo dobitnom kombinacijom, pa je logično da će Florentino Perez ustrajati na toj filozofiji.

Jude Bellingham na meti Real Madrida

Ime koje je podcrtano debelim flomasterom u bilježnici predsjednika Real Madrida navodno je 19-godišnji Jude Bellingham, koji je u redovima Borussije Dortmund postao standardni reprezentativac Engleske. To je informacija Mundo Deportiva.

Bellingham ima ugovor s Borussijom do 2025., dakle sljedećeg ljeta ulazi u posljednju godinu ugovora, što znači da će njemačkom klubu biti jako teško zadržati ga u svojim redovima.

Cristiano Ronaldo Još jedan europski velikan odbio Cristiana Ronalda i teško uzdrmao njegov ego divider

Španjolski mediji spekuliraju kako u Realu smatraju da će Bellinghamu jako dobro doći još jedna sezona u Dortmundu da dodatno napreduje i dostigne razinu koja će mu pomoći da se brže prilagodi zahtjevima igranja u Realu.

Još konkretnije, Bellingham bi trebao biti nasljednik Luke Modrića, hrvatskog kapetana kojem vjerojatno predstoji posljednja sezona u Kraljevskom klubu.

Nasljednik Luke Modrića

Transfermarkt je procijenio vrijednost Bellinghama na 80 milijuna eura. Španjolski mediji pišu da se u Realu nadaju kako bi mogli proći i nešto bolje jer mladi Englez će ući u posljednju godinu ugovora pa Borussia neće imati previše manevarskog prostora za pregovore. As naglašava da Real i Borussia imaju izvrsne odnose i da tu ne bi trebalo biti previše problema.

Tko je favorit za osvajanje Hrvatske nogometne lige?

Ukupno glasova:

Moguće, ako se u igru ne uključe PSG i posebice engleski divovi, a to se može očekivati jer Bellingham je ipak Englez. Poučak Mbappea i Haalanda najbolje govori da Real više ne može računati na sigurne poslove. Ako je Mbappe bio francuski nacionalni interes, možda to Bellingham bude engleski.

Puno toga će ovisiti o ishodu Svjetskog prvenstva. Ako Bellingham kojim slučajem zablista u Kataru i Engleska napravi ciljani rezultat, može se očekivati skoro pa nezapamćena bitka za njegove usluge. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider