Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na putu u Maksimir

Veliko Dinamovo pojačanje stiglo u Zagreb, evo što je s Pašalićem i kolika je lova u igri

Kolumbijac Juan Cordoba uskoro bi trebao postati novi igrač Dinama…

Dinamo Zagreb (Foto: GOL.hr)

Najavili smo u subotu ujutro da će kolumbijski krilni napadač Juan Cordoba doći u Zagreb sredinom tjedna i to se dogodilo.

Ramon Mierez Iza kulisa HNL-a gori: Prijetnje i gnjev glavne zvijezde u šokantnom trenutku!? divider

Najnovije Dinamovo pojačanje stiglo je liječnički pregled i ako sve bude prema očekivanju stavit će potpis na ugovor s Modrima. Kako smo već pisali, uglavljena je odšteta od 1,8 milijuna eura, a plaća će mu biti progresivna s obzirom na broj nastupa.

Juan Cordoba stigao u Zagreb

Ako upiše prosječan broj nastupa, trebala bi biti oko 20 tisuća eura mjesečno, plus bogati bonusi po postignutom golu i asistenciji.

To znači da Dinamo definitivno odustaje od Marca Pašalića. I ta je priča završena, Rijeka i Dinamo neće dalje pregovarati o tom potencijalnom poslu koji je punio stupce zadnjih tjedana i mjeseci.

Cordoba će pokriti desnu krilnu stranu, tako da nema potrebe dovoditi još jednog skupog igrača na toj poziciji. U Maksimiru jako puno očekuju od mlađahnog Kolumbijca, nadaju se da će biti veliko pojačanje i potencijalna zlatna koka kod buduće prodaje. 

Dinamo odustaje od Marca Pašalića

Cordoba je na Transfermarktu procijenjen na 1,2 milijuna eura, a u Kolumbiji ga smatraju velikim potencijalom, štoviše draguljem Deportivo Calija.

Sportski direktor Dinama Marko Marić mjesecima je radio na ovom transferu, imamo je dosta prepreka jer se zna da nije lako dogovoriti transfer s južnoameričkim igračima. Modaliteti igračkih ugovora s tamošnjim klubovima bitno su različiti nego u Europi.

Odšteta 1,8 milijuna eura

Kako pišu kolumbijski mediji, Deportivo Cali će podijeliti transfer s agencijom koja ima lavovski udjel na 21-godišnjeg igrača. Ističu da jedan dio iznos pripada i igraču.

Dinamo to ne zanima, hrvatski prvak će isplatiti Deportivo Cali, a kolumbijski klub će dalje distribuirati sredstva po dogovoru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook