Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što se to događa?

Iza kulisa HNL-a gori: Prijetnje i gnjev glavne zvijezde u šokantnom trenutku!?

U Osijeku je poput groma odjeknula vijest da glavni napadač i najveća zvijezda slavonskog kluba Ramon Mierez napušta Opus Arenu, i to uoči dviju jako važnih utakmica…

Ramon Mierez (Foto: Josip Bandic / CROPIX)

Što se to događa iza kulisa Opus Arene i kamo će Ramon Mierez, glavni igrač Osijeka i prošlosezonski prvi strijelac SuperSport HNL-a?

Ivan Rakitić Rakitić i njegova uloga u Hajduku: "On daje mirnoću i hijerarhiju, čini se da je spreman" divider

Prve informacije govorile su o Saudijskoj Arabiji, a onda se pojavila priča o Al-Jaziri i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kako god, radi se o Bliskom istoku, a zapravo i nije tako važno o kojoj zemlji i kojem točno klubu, bitno je da trenutak ne može biti kompliciraniji. Em je tajming za momčad i trenera Osijeka katastrofalan, em je vijest šokantno djelovala na navijače i simpatizere kluba s Drave.

Šokantna vijest iz Osijeka

Naime, priča o Mierezovu odlasku procurila je samo dan prije Osijekova okršaja sa Zirom u 3. pretkolu Konferencijske lige, a četiri dana prije derbija s Dinamom u prvenstvu. Ne treba naglašavati koliko su obje utakmice važne za Osijek.

Kada tako bombastična informacija procuri u tako delikatnom trenutku, iskustvo mi govori da to ne može biti slučajno. Očito je da je barem jedna zainteresirana strana htjela da se to baš tako dogodi, a možda i obje. Kome je točno odgovaralo da sve izađe van baš u ovom trenutku? Može to odgovarati i vrhuški kluba i igraču.

Lena Stojković Lena Stojković izgubila u polufinalu, još nada ostaje za broncu! divider

Puno toga sugeriraju informacije koje stižu iz osječkih nogometnih kuloara, a proširila se priča o eskalaciji sukoba između kluba i argentinskog nogometaša.

Prijetnje i gnjev glavne zvijezde?

Priča se o izljevu gnjeva, klasičnom buntu nezadovoljnog igrača. Navodno je Mierez zaprijetio štrajkom, ne samo da neće trenirati nego i igrati utakmice ako se transfer ne realizira. Očito je ovih dana u HNL jako burno jer se slična situacija dogodila i Rijeci s Jorgeom Obregonom, samo što je njegova obećana destinacija Malezija.

Iz Osijeka stižu informacije da ništa još nije zaključeno, a još manje potpisano, no jasno je da su pregovori u tijeku.

Prilično je jasno da ni među čelništvom kluba ne postoji jedinstveno mišljenje što napraviti s Mierezom. To se već odavno moglo nazrijeti. Jedni su ga htjeli prodati, a drugi nisu. Sjetimo se spekulacija o odlasku u Dinamo i navodnim tajnim sastancima.

Argentinac je u zadnjoj godini ugovora i o njegovom odlasku priča se već jako dugo, tako da sve skupa i nije tako veliko iznenađenje, no jest tajming. Zar je sve moralo buknuti baš u ovom trenutku!?

Borbe iza kulisa

Kako sve skupa objasniti? Čini se da je na Mierezovu adresu stigla nemoralna ponuda koju ne želi propustiti. Poznato je da je Mierez već duže vrijeme želi otići, da nije tako potpisao bi produljenje ugovora koji mu istječe sljedećeg ljeta.

E, sad, ako igrač ne želi produljiti ugovor, jasno je da klub nema previše opcija želi li nešto zaraditi prije nego što igrač dobije slobodne ruke. Ako je stigla nemoralna ponuda za igrača, tko kaže da nije i za Osijek?

Možda su na Opus Areni zaključili da je pet do 12 za lukrativniju prodaju i ne smiju propustiti šansu? Međutim, kako to prezentirati navijačima i amortizirati njihov bijes? Kako objasniti da se glavni igrač prodaje u tako delikatnom trenutku? Nije to baš bajno za imidž čelnika, a ni cijelog kluba.

Amortizacija navijačkog bijesa

Formula je na svim meridijanima i paralelama nerijetko ista. Mora se predstaviti da nema drugog izbora, da igrač želi pošto-poto otići, a onda je najelegantnije sve prebaciti na leđa igrača. Mierez ionako odlazi iz Osijeka pa mu bijes navijača neće tako teško pasti, dok Uprava ostaje i rado bi se izvukla ako može na način da vuk bude sit, a i da ovce ostanu na broju, odnosno da se ne traži njihova smjena ili tako nešto.

Teško je reći o čemu je tu točno riječ, vjerojatno je sve pomalo u igri. Što je prava istina, to će pokazati vrijeme, no činjenica je da u ovom dimu ima vatre. Očito je da su pregovori u tijeku, i ne samo to, prilično je jasno da je situacija jako vruća i da bi Mierez doista mogao uskoro napustiti Osijek. Nekakav kompromis mogao bi biti da ostane i odigra sljedeće dvije utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook