Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
intervju za ugledni list

Dinamov trener otkrio Španjolcima: "U Realu sam igrao pod lažnim imenom, skrivali su me u hotelu"

Španjolci su se sjetili nesuđene zvijezde Reala i nazvali ga za opširan intervju,

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi Dinamov trener Igor Jovičević na modroj je klupi naslijedio Nenada Bjelicu. Jovičević je nekoć bio perspektivan igrač kojeg je kupio Real Madrid, ali njegovu su karijeru ipak obilježile ozljede.

Madridski sportski list As sjetio se Dinamova trenera i nazvao ga za intervju. ''Prije Modrića, u 90-ima je Real imao dva hrvatska veznjaka koje je tražilo pola Europe – Prosinečkog i Jovičevića“, počinju Španjolci priču. Jovičević im je otkrio im je mnoge zanimljivosti, pa i bizarnosti...

"Imao sam 17 godina kad sam došao. Kasnije mi je moj obožavatelj Del Bosque rekao da su me dugo imali na radaru. Stigao sam kao europski U-17 doprvak i najbolji igrač turnira. Imao sam ponude, bio sam u Veroni i finalizirao transfer, kada je u hotel ušla ekipa. Prepoznao sam Radomira Antića, pokoj mu duši. Bio je to Real koji je tamo stigao odigrati turnir", prisjetio se.

"Guti je genijalac"

"Znao sam Prosinečkog i pričao sam s njim, Antićem i dopredsjednikom gospodinom Zapatom. Predložili su mi da se vratim s njima u Madrid. Igrao sam nekoliko utakmica pod lažnim imenom i skrivali su me u hotelu dok me jedan novinar nije otkrio. Na kraju sam potpisao na pet godina", prisjetio se neobičnog dolaska u Real.

gol expired Izgubio kontroverznom odlukom, pa napao suca: "Smrdio je po alkoholu i cigaretama" divider

Tamo je igrao samo za drugu momčad. Prelazak u prvu jamčio je povećanje plaće i milijunski bonus Dinamu, ali to se nije dogodilo. Tamo je sklopio prijateljstvo s kasnije slavnim Gutijem.

''On je genijalac, vidio je nogomet drugačije. Ima trenersku žicu. Njegova osobnosrt je takva da uvijek kaže što misli. Volim takve trenere, on i Raul će uspjeti", smatra. Osvrnuo se i na Prosinečkog i njegovu karijeru u Realu.

"Bio je pod pritiskom da se prerano vrati nogometu i opet se ozlijedio. Htio je dokazati koliko vrijedi, forsirao se, puno je patio. Bio je sjajan igrač i odličan je prijatelj, nazvao me i čestitao."

"Modrić? Danas je 35-godišnjak kao nekad 29-godišnjak"

Jovičević je komentirao i trenutačno najpoznatijeg madridskog Hrvata - Luku Modrića.

gol expired Čudesan rekord brutalnog Ngannoua: Prvi borac kojem je ovo uspjelo, Tyson vjeruje da će srušiti Miočića divider

"Puno je napravio za našu državu. U sutonu je karijere, ali sve što zna o nogometu neće nestati. Maksimalno se brine o sebi, danas je 35-godišnji nogometaš kao 29-godišnji u moje vrijeme", rekao je.

Njegova igračka karijera možda nije ispala onakva kakvom su je mnogi očekivali, ali Španjolcima je Jovičević otkrio da je svoj san ostvario.

"Moj san je postao stvarnost. Prije nego sam postao trener Dinama bio sam navijač, moj otac odigrao je 390 utakmica u ovom dresu. Nažalost, nedavno je preminuo", rekao je Jovičević.

UFC: Gaethje - Ferguson, najbolji trenuci

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider