Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O razgovorima s Lukom

Gvardiol o traumi koju mu je ostavio Messi: "Totalno je drugačiji igrač u klubu i reprezentaciji, to me iznenadilo"

Dvadesetogodišnji nogometni reprezentativac Joško Gvardiol prije povratka klupskim obvezama ekipu IN magazina ugostio je u novom domu koji je velikodušno priuštio svojoj obitelji.

Jedan od najboljih i najskupljih braniča na svijetu Joško Gvardiol u intervjuu Bojanu Kosijeru za IN magazin progovorio je o dojmovima sa Svjetskog prvenstva, traumi koju mu je ostavio Leo Messi, interesu najvećih svjetskih klubova za njega, ali i pripadnica ljepšeg spola u Hrvatskoj.

Pred našu kameru stala je i njegova majka Sanja i otkrila tajnu odgoja sina, koji je svojim ponašanjem osvojio brojna srca.

Joško Gvardiol Gvardiol se vratio i upisao prve minute u golijadi Leipziga: Zabili su 15 komada divider

Skromni dečko iz zagrebačkoga kvarta Srednjaci sa samo dvadeset godina ostvario je san mnogih svojih vršnjaka. S Vatrenima je u Katru odigrao nezaboravno Svjetsko prvenstvo, koje je okrunio pogotkom protiv Maroka u susretu za treće mjesto te bio najbolji igrač te utakmice.

"Uvijek je veliki san igrati za svoju domovinu, pogotovo na SP-u, iako nisam možda ni svjestan koliko je to veliko prvenstvo… I kakvi nas sve igrači i države okružuju na samom prvenstvu. Imao sam priliku završiti ga s broncom i kao igrač utakmice. I, naravno, taj pogodak koji je šećer na kraju i koji mi sigurno puno znači", rekao je Joško Gvardiol za IN magazin.

Joško Gvardiol Nijemci objavili kako izgledaju Gvardiolove noge: "Majko mila, što je ovo?" divider

Messi ga traumatizirao

Na putu do bronce čuvao je neke od najboljih svjetskih napadača, Neymara i Messija, i priznao je da je slavnog Argentinca dugo sanjao nakon polufinalnog susreta.

"Ako želimo biti na vrhu nogometa, moramo se susresti s tim igračima. Još bih se vezao za njih dvojicu, pogotovo za Messija jer mi je ostavio male traume. Jednostavno, ni blizu igrač kao što je u klubu, jedan totalno drugi profil igrača je u reprezentaciji i to je ono što me jako iznenadilo."

Joško Gvardiol Joško Gvardiol jednom je rečenicom o svojoj sudbini rastužio nogometne velikane divider

Je li bilo teško boriti se s njim?

"Pa je, bilo je teško, ali nemamo za čime žaliti. Jednostavno nismo zaslužili tu pobjedu, bili su bolji i to je to, bit će još prilika da se osvetimo."

Joško je svojim nastupima u Katru zadivio brojne svjetske klubove koji se sada bore za njegov potpis na ugovoru. Njegova vrijednost procjenjuje se na oko čak 130 milijuna eura, no ove zime ostat će u Leipzigu i ne zamara se budućim klubovima i ugovorima.

"Opterećenja nema, moram se složiti da godi jer svima je lijepo pročitati te cifre i pohvale. Ali kad bismo razbijali glavu o tome, skrenuli bismo s pravog puta, tako da sam maksimalno fokusiran na zadaće na terenu i taj dio ostavljam ljudima koji stoje iza mene, menadžerima, i onda oni vode tu brigu."

Joško Gvardiol Gvardiol je donio odluku po pitanju kluba u kojem će nastaviti karijeru!? divider

Možda još nisam spreman za Premier ligu

Nakon Bundeslige u kojoj bi ligi najviše volio zaigrati?

"Uvijek govorim da sam odmalena veliki fan engleske lige i da bi se volio okusiti u tom stilu nogometa, ali opet, moram znati da sam mlad, možda još nisam fizički spreman za to, možda ni psihički…"

Osim interesa brojnih svjetskih klubova izazvao si i golem interes pripadnica ljepšeg spola u Hrvatskoj. Jesi li se uspješno obranio kao na nogometnom terenu ili je neka od njih uspjela probiti obranu?

"Zasad nijedna nije uspjela probiti obranu, uspješno se branim, ali da, bilo je puno situacija, pogotovo na tom dočeku, sjedio sam iza s Brozom i Jakićem i bilo je svakakvih natpisa, malo mi je čak bilo i neugodno. Ima i malo starijih, ima i mlađih, ali dobro. Još sam mlad, imam dosta vremena, koncentriran sam na nogomet, a za budućnost ćemo vidjeti. Ima vremena."

Benny Henrichs i Joško Gvardiol VIDEO Suigrač ispitivao Gvardiola i sve snimao, video je hit na TikToku divider

Čast mu je što ga je na Svjetskom prvenstvu vodio jedan od najboljih veznjaka u povijesti nogometa, Luka Modrić, koji ga je nahvalio i rekao da Joško ima sve što je potrebno da zaigra u slavnom Realu.

"Puno smo proveli vremena pričajući, proveli smo zajedno 35 dana, već mi je bila muka od svih njih, šalim se… Imao sam susret s novinarima gdje su me pitali, taman kad je to Luka izjavio, ja sam rekao da je to nešto neopisivo jer svi znamo koja je to veličina kluba i da ne treba trošiti riječi na takvo nešto. Drago mi je što sam povezivan s time i tko zna gdje ću završiti. Imam još puno za napredovati i kad dođe vrijeme, osjetit ću, a kad osjetim, onda ćemo to realizirati. Ali što se Luke tiče, prije SP-a sam rekao da mi je žao što sam proveo malo vremena s njim i što se njegovo vrijeme bliži kraju, nadam se da nije još, no godine čine svoje i drago mi je da sam tu broncu osvojio s njim i, kao što sam rekao prije SP-a, da bih ga volio iskoristiti bar za tu neku medalju."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider