Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVAKA ČAST

Gvardiol je donio odluku po pitanju kluba u kojem će nastaviti karijeru!?

Čini se da bismo na neko vrijeme mogli stati sa spekulacijama po pitanju transfera Joška Gvardiola.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Nitko nije ostao začuđen činjenicom da je interes velikih klubova za Joška Gvardiola dodatno porastao nakon Svjetskog prvenstva u Katru. Naš stoper odigrao je fenomenalan turnir i bilo je jasno kako će se RB Leipzig susresti s raznim upitima te vjerojatno i kojom konkretnom ponudom.

Joškova će ipak biti posljednja

Ipak, znali smo da će se nešto pitati i Joška, momka vrlo bistrog načina razmišljanja, koji zna što trenutno ima u vrhunski posloženom njemačkom klubu. Osim toga, Leipzig nije netko kome pod hitno trebaju novci od transfera, posebno jer znamo da na svom rosteru imaju više igrača za koje su velikani zagrizli.

Kako javlja njemački transfer insajder, Florian Plettenberg, Joško je donio odluku po pitanju nastavka svoje karijere. A ona glasi da namjerava ostati u Leipzigu i to ne samo do ljeta, kad će interes vjerojatno biti još veći, nego i dulje. Ukratko, čini se da nema namjeru nigdje odlaziti do ljeta 2024. godine.

Tada će kod Joška biti aktivna i klauzula po kojoj može klub napustiti uz odštetu od 110 milijuna eura, za što se čini da će mnogi biti spremni platiti već ove godine.

21 mu je godina, Liga prvaka i borba za titulu su tu

Joško će za dva tjedna napuniti tek 21 godinu i vrijeme svakako igra za njega. Uostalom, uskoro ga s Leipzigom čeka i nokaut runda Lige prvaka te veliki duel s jednim klubom koji bi za njega mogao istresti ogromnu cifru, Manchester Cityjem.

Leipzig je isto tako u utrci za titulu prvaka Njemačke. Na ljestvici Bundeslige nalaze se šest bodova iza Bayerna, no već 20. siječnja to mogu smanjiti na tri boda, ukoliko Bavarce savladaju u međusobnom susretu na svom terenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider