Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potvrdili iz kluba

Šimunić nije dugo čekao novi posao: Poslije izborničke preuzeo predsjedničku funkciju

Josip Šimunić novi je predsjednik drugoligaša Rudeša.

Josip Šimunić (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić nije morao dugo čekati na novi angažman. Samo nekoliko dana po odlasku s klupe hrvatske reprezentacije U-19 postao je predsjednik domaćeg drugoligaša Rudeša. Klub sa zapada hrvatske metropole ima prvoligaške ambicije i nastavlja okupljati legendarna imena u klubu.

"S velikim ponosom i zadovoljstvom možemo obznaniti da je na mjesto predsjednika NK Rudeša stigao legendarni hrvatski reprezentativac – Josip Joe Šimunić. Dosadašnji izbornik hrvatske U-19 reprezentacije prihvatio se ove važne uloge kako bi naš klub što spremniji dočekao izazove u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi."

Niko Kranjčar i Josip Šimunić Josip Šimunić i HNS raskinuli suradnju: Traži se novi izbornik hrvatske U-19 reprezentacije divider

"Šimunićevo nogometno znanje i iskustvo, a stjecao ga je i tijekom 105 nastupa u najdražem dresu, itekako će nam biti potrebno jer ambicije kluba su, osim plasmana među najbolje, i biti što konkurentniji u tom probranom društvu", objavili su iz Rudeša.

Želi podići omladinski pogon

"Čast mi je što sam dobio priliku i došao na tako važnu funkciju. Moja, ali i želja svih u klubu je još dodatno podići nivo omladinskog pogona kako bismo stvarali, a potom i koristili igrače iz vlastitog pogona. Naravno, sve s ciljem da postanemo što stabilniji klub u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Ali i vodeći se našim sloganom 'Totalno drukčiji od drugih'", rekao je Josip Šimunić.

Josip Šimunić Debakl Šimunićeve Hrvatske: Zadnji u skupini, primili sedam golova u tri utakmice! divider

Joe se tako pridružio nizu ikona u klubu, poput Silvija Marića, Fabijana Komljenovića, Davora Mladine, Željka Stinčića, a Šimunićev dolazak je, kažu, samo šlag na tortu.

"Mislim da je ovo najbolji pokazatelj svih naših sportskih planova jer imati takvo ime, odnosno nogometnu instituciju u klubu velika je stvar. S Josipovim dolaskom poslali smo poruku svima, ali što je još važnije, uz već spomenuta velika imena hrvatskog nogometa potvrdili i ozbiljnost cijelog našeg projekta", naglasio je direktor kluba Stipe Čondrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider