Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaradio snažnu podršku

Nogometaš koji je javno obznanio da je gej otkriva da se boji odlaska u jednu zemlju: "To me žalosti"

Priznanjem da je homoseksualac, Josh Cavallo zaradio je snažnu podršku, a sada je otkrio da se boji odlaska u Katar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je nogometaš Adelaide Josh Cavallo u emotivnom videu priznao da je gej, uslijedila je prava lavina pozitivnih reakcija, ali svakako je najglasnije odjeknula kratka, ali jasna poruka Zlatana Ibrahimovića.

U razgovoru za engleski Guardian australski je nogometaš progovorio o svom strahu odlaska na Svjetsko prvenstvo u Katar koji homoseksualna djela kažnjava strogim zatvorskim kaznama.

Njegovim javnim istupom započela je debata protiv FIFA-e koja je organizaciju Svjetskog prvenstva dodijelila zemljama koje imaju poteškoća s poštivanjem ljudskih prava.

Rusija, koja je bila domaćin posljednjeg Svjetskog prvenstva, imala je velikih problema s homofobijom, dok su u Kataru homoseksualni odnosi nezakoniti.

gol expired Xavi u Barcelonu vraća pravila koja su obilježila njegovu eru, izjave mu uspoređuju s onima Guardiole i Cruyffa divider

Upitan o tome, Cavallo objašnjava da je pročitao "nešto o tome da Katar primjenjuje smrtnu kaznu za homoseksualce", zbog čega se jako boji odlaska u tu zemlju.

"To me žalosti. Za svakog profesionalnog nogometaša najveće je postignuće predstavljati svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu, ali znajući da se održava u zemlji koja ne podržava gej zajednicu i tako dovodi moj život u opasnost, to me tjera da se zapitam je li moj život važniji od toga da napravim nešto veliko u svojoj nogometnoj karijeri".

Homoseksualnost je označena kao kriminalno djelo u Kataru te se kažnjava strogom zatvorskom kaznom u trajanju od jedne do deset godina. Međutim, u posljednjim se izvještajima navodi da nisu prikupljeni jasni dokazi koji bi potvrdili da je neka osoba zbog svoje homoseksualnosti kažnjena smrtnom kaznom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider