Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Vremena je sve manje

Mourinho ljut na United: Njegov veliki ljetni plan polako propada

Mouriho je htio četiri pojačanja prije odlaska na američku turneju, ali zasad je samo jedno stiglo u United.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United osvajanjem Europske lige spasio je sezonu – skupa momčad neočekivano je brzo ispala iz utrke za naslov, a Jose Mourinho promijenio je planove i obilaznim putem izborio nastup u Ligi prvaka.

Šesto mjesto sa sedam bodova zaostatka za četvrtim Liverpoolom, koji je uhvatio zadnji vlak za Ligu prvaka, sigurno nije bila ambicija ni Mourinha ni čelnika Uniteda, koji su uoči sezone uložili gotovo 200 milijuna eura.

Mourinho je zbog toga nakon pobjede nad Ajaxom dopredsjedniku kluba Edu Woodwardu uručio listu željenih pojačanja. Portugalski stručnjak želi barem četvoricu novih igrača – stopera, krilo, napadača i veznjaka.

Zasad je od svih želja Mourinhu ispunjena samo ona stoperska – Victor Lindelof postao je prvo ljetno pojačanje Uniteda, ali zasad je ostalo na tome. Tržišna (ne)aktivnost Uniteda, prema pisanju britanskih medija, razlog je za veliko Mourinhovo nezadovoljstvo. Mourinho je htio željena pojačanja prije odlaska na turneju u SAD, ali kako sada stvari stoje ''preko bare'' zaputit će se samo Lindelof.

Bliži se rok koji je Mourinho zamislio, a stiglo je samo jedno pojačanje

Mourinho je htio Ivana Perišića, ali taj je transfer zapeo nakon što je Inter skupio novac potreban za ispunjavanje financijskog fair-playa. Budući da je Zlatan Ibrahimović na odlasku, Mourinhu je potreban i napadač, a prva je meta igrač Real Madrida Alvaro Morata. No svi pregovori zasad su bili neuspješni.

Osim napadačkih opcija, Mourinho traži i zadnjeg veznog, a na njegovu su radaru Eric Dier iz Tottenhama i Nemanja Matić iz Chelseaja. Međutim, s tradicionalno tvrdim pregovaračima iz Tottenhama United teško nalazi zajednički jezik, dok Chelsea ni ne pomišlja o prodaji Matića dok ne dovedu Tiemouea Bakayoka iz Monaca.

Mourinhov plan pojačavanja momčadi zasad ne ide po planu; zamišljeni rok za provedbu istječe u nedjelju kada United kreće na američku turneju, a Mourinho može računati na samo jedno od četiri pojačanja. Izaslanici Uniteda pokušat će do kraja tjedna zaključiti transfer Morate, a dolasci Perišića i Matića zasad su vrlo neizvjesni.

Prodaja Perišića više nije prioritet nakon što je Inter namaknuo potrebna sredstva, dok je Chelsea usporeno ušao u prijelazni rok i još je gori od Uniteda što se tiče tržišne aktivnosti. Upitno je kada će, i hoće li uopće, dovesti Bakayoka i Matiću otvoriti vrata Old Trafforda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider