Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Upozorio na uzvrat

Nevjerojatna priča čovjeka koji se poigravao s obranom Hajduka: Ima 35 godina i debitant je

Jose Luis Morales apsolutni je heroj pobjede Villarreala nad Hajdukom.

Jose Luis Morales (Foto: Afp)

Kao što je i realno bilo za očekivati, Hajduk se nije dobro proveo u Španjolskoj. Villarreal je ipak veliki favorit, ne samo za prolaz u grupnu fazu nego i za osvajanje ovog natjecanja. Konačnih 4:2 čak i ne izgleda toliko loše, no treba priznati kako su Bijeli dobro i prošli s obzirom na prikazano u prvih 45 minuta.

Izmiješani sastav, većinom rezervni, dao je malu nadu navijačima Hajduka uoči početka utakmice, a onda je Stipe Biuk šokirao sve u 2. minuti. No brzo su domaćini raspršili nade o nekom prihvatljivijem rezultatu za goste.

Debi u Europi s 35 godina

Jedna od Emeryjevih rezervi se posebno proslavila. Španjolski mediji su većinom pisali samo o njemu nakon utakmice. On je Jose Luis Morales i debitirao je europskim natjecanjima. I da, ima 35 godina.

"Jako sam zadovoljan. Za mene je ovo bila posebna večer jer sam debitirao u europskom natjecanju, a sve mi se poklopilo da doživim prekrasnu noć", izjavio je Morales.

gol expired Španjolski mediji slave heroja koji je uništio Hajduk i spominju pakao u uzvratu na Poljudu divider

Hajduk nastradao, ali dobro prošao

Potopio je Hajduka s dva pogotka i asistencijom Morenu već u prvih 45 minuta. Osjećao se najbolje na terenu jer je jedini bio domaćin. Naime, Morales je ovog ljeta stigao upravo iz Levantea čija je apsolutna legenda.

"Nastojao sam dati sve od sebe i pomoći ekipi. Na kraju mi se taj rad vratio u obliku dva zabijena gola i asistencije. Igrali smo puni samopouzdanja, u skladu s planom koji smo imali od početka. Zato smo već na poluvremenu ostvarili takav rezultat", izjavio je Morales.

"U drugom poluvremenu smo pak nastojali dodatno kontrolirati igru te dolaziti pred vrata Hajduka, no nismo uspijevali iskoristiti prilike", dodao je.

gol expired Emery opet spominjao povijest Hajduka: ''Svašta se dogodilo u ovih 90 minuta, u Split s istim planom'' divider

Kaže da u Splitu neće biti lako

Hajduk je pet minuta prije kraja utakmice zabio gol iz jedanaesterca za 4:2.

"Zbog tog penala ćemo, nažalost, morati biti 100 posto koncentrirani u uzvratu. Neće nam biti lako ondje", zaključio je Morales.

Bio je amater do 26 godine

Morales je uistinu posebna priča španjolskog nogometa. Unai Emery doveo ga je iz Levantea s 35 godina. No godine su nešto što se kod ovog Madriđanina ne mjeri kao kod većine drugih.

Prvi profesionalni gol postigao je s 26 godina kada ga je Levante posudio Eibaru, a tijekom prve polovice svojih 20-ih godina igrao je amaterski nogomet. u La Ligi je prvi put zaigrao s tek 27 godina. Od tada do kraja prošle sezone skupio je 311 nastupa za klub iz Valencije i sa 69 golova najbolji je njihov strijelac u La Ligi.

Sada je imao i napokon debi u Europi, i to kakav. Dva pogotka i asistencija na travnjaku kojeg najbolje poznaje, ali u klubu s kojim može osvojiti i svoj prvi trofej.

Ima li Hajduk šanse na Poljudu protiv Villarreala?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider